UA | RU
11 вересня 2023, 16:42

У Києві викрили "детективне агенство", яке продавало інформацію про міністрів

Фото: СБУ

Слідчі викрили колишнього працівника поліції, який створив "детективне агенство" для продажу приватної інформації

Як інформує RegioNews, про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними слідства, правоохоронець був звільнений в запас, але після цього він заснував приватну агенцію з надання детективних послуг. До цієї роботи він залучив свого товариша, який продовжував нести службу в правоохоронних органах.

Вони за допомогою месенджерів спілкувалися зі своїми "клієнтами", які були готові платити за приватну інформацію щодо адреси проживання, номерів автомобілів і мобільних телефонів громадян, а також відомості про перетин державного кордону.

Правоохоронець знаходив у базах даних та копіював приватну інформацію. Ціна "послуги" в середньому становила 200 доларів в залежності від обсягу інформації.

Під час обшуків було виявлено великий масив замовлень щодо громадян України. В тому числі були і замовленням щодо чиновників та Кабінету міністрів. Інформація щодо них під час російської агресії могла завдати великої шкоди інтересам України.

Чинного працівника поліції було відсторонено від служби та оголошено про підозру. Його спільнику також повідомлено про підозру у збуті інформації з обмеженим доступом.

Фігурантам справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Києві військового-"перевертня", який готував нові удари РФ по ТЕЦ в Києві. Ним виявився контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, який за свої "послуги" отримував від 100 до 1000 доларів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності