UA | RU
28 липня 2023, 21:14

У Києві суттєво поменшало маршруток

фото: vechirniy.kyiv.ua

У Києві скоротилася кількість маршруток приватних перевізників

Як пояснили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, порівняно з 2021 роком випуск на маршрути в цьому сегменті зменшився на третину, передає "Вечірній Київ".

Причини цього скорочення різні: частина припинила бізнес у столиці. Крім того, дуже часто приватники порушують умови договору на перевезення укладені з містом.

"У 2023 році фахівці Служби перевезень здійснили понад 100 перевірок дотримання перевізниками умов укладених договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі. За результатами перевірок, при наявності порушень, приватним перевізникам були надіслані пропозиції щодо усунення порушень або повідомлення про розірвання умов договору. Зокрема з низкою приватних перевізників розірвали орієнтовно 20 договорів", — повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Кульбако.

Основними порушеннями договорів, за словами Кульбако, було невиконання окремими перевізниками інвестиційних зобов’язань, тобто, не було оновлено рухомий склад на маршрутах. Також в ході перевірок встановили факт заміни перевізником типу рухомого складу на маршруті: транспортні засоби не відповідали умовам договору за параметрами, пасажиромісткістю, роком випуску тощо.

Крім цього, приватні перевізники порушували встановлені схеми руху, і такі факти документально зафіксовані. А ще змінювали кількість транспортних засобів на маршруті, зокрема зменшували, не мали дозвільної документації, застосовували додаткові трафарети, у салонах мали пошкоджені сидіння для пасажирів, декотрі не обслуговували маршрути тривалий час тощо.

"Наразі Департамент здійснює реорганізацію маршрутної мережі — закриває автобусні маршрути, що працюють в режимі маршрутних таксі та збільшує кількість рухомого складу на маршрутах КП "Київпастранс", — пояснює він.

Кульбако наголосив, що на сьогодні, КП "Київпастранс" не обслуговує автобусні маршрути загального користування, які працюють в режимі маршрутного таксі.

Разом з тим чиновник зазначив, що увесь комунальний громадський транспорт обладнаний автоматизованою системою оплати проїзду, що зручно для пасажирів. В маршрутках приватних перевізників електронна оплата проїзду через валідатор не прижилася. Наприклад, у маршрутці №444 деякий час працював валідатор, але не так давно його відключили.

"Зазначу, що підключення рухомого складу автобусного маршруту №444 до автоматизованої системи оплати проїзду проводилось як експеримент, на обладнанні КП ГІОЦ в тестовому режимі для збору інформації", — пояснив він.

Валентин Кульбако повідомив, що 13 липня договір з перевізником ТОВ "Союз-Авто" на обслуговування маршруту №444 "вул. Метрологічна — станція метро "Звіринецька" було розірвано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київський фунікулер зачиняється на щорічний плановий ремонт. Обмеження триватимуть з 20 липня по 22 серпня.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності