UA | RU
22 березня 2023, 09:06

Росіяни атакували дронами Київ та область: три людини загинули

Фото: із відкритих джерел

Росія в ніч на 22 березня випустила у бік Києва 8 ворожих БПЛА типу "Shahed", усі їх знищили сили ППО. Також у результаті нічної атаки росіян на Київську область троє людей загинули, а 7 осіб отримали поранення

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на КМВА.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначає, що повітряна тривога у Києві тривала понад 4 години.

"За остаточно опрацьованою інформацією в повітряному просторі навколо Києва було виявлено близько 8 ворожих БПЛА типу Shahed. Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами нашого ППО", - зазначив він.

Під час атаки дронами вночі було пошкоджено цивільний об'єкт в області, почалася пожежа. Троє людей загинули, 7 людей отримали поранення.

"Постраждав гуртожиток в одному з районів Київщини. Маємо інформацію про 3 загиблих і 7 поранених. Загалом 20 осіб було доставлено в лікарню", - повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

На місці працюють підрозділи ДСНС, Національної поліції та відповідні екстрені служби. Постраждалим надається необхідна допомога.

Як повідомили у Генштабі, під час повітряної атаки ворога вночі 22 березня українські захисники знищили 16 з 21 запущеного росіянами безпілотника. Над Києвом виявили 8 ворожих БПЛА типу "Shahed", усі їх знищили.

Раніше повідомлялось, що сили протиповітряної оборони 20 березня знищили ворожий безпілотник поблизу Києва. Начальник КМВА Сергій Попко подякував силам ППО та закликав мешканців Києва чітко та неухильно дотримуватись вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики