UA | RU
08 березня 2023, 16:22

У Києві Зеленський зустрівся з генсеком ООН

Фото: скріншот відео

Президент Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Вони обговорять продовження зернової угоди, обмін військовополоненими та депортацію українських дітей

Як передає RegioNews, про це глава держави повідомив у Facebook.

Президент та генсек ООН впевнені, що продовження ініціативи щодо експорту зерна критично важливе для світу.

"Ми погодилися сьогодні, що продовження чорноморської зернової ініціативи після 18 березня критично необхідне для всього світу. Також важливо працювати задля нашої гуманітарної ініціативи "Зерно з України" і в межах цієї ініціативи нам вдалося вже залучити майже 200 млн доларів та відправити понад 140 тисяч тонн українського збіжжя", - сказав він.

Зеленський впевнений, що Україна разом з ООН зможуть значно посилити як гуманітарну ініціативу, так і зернову ініціативу. За його словами, це дасть ще більше гарантій світової продовольчої безпеки.

Гутерреш також підкреслив надзвичайну важливість продовження Чорноморської ініціативи для того, щоб і надалі максимально ефективно використовувати морську експортну інфраструктуру.

"Чорноморська зернова ініціатива забезпечила доставку 23 млн тонн зернових з українських портів. Завдяки цьому вдалося знизити продовольчі ціни у світі та забезпечити підтримку країн, які розвиваються. Крім того, індекс продовольчих цін впав на 20%", - сказав він.

Очікується, що генсек ООН та президент України також обговорять питання обміну військовополоненими та депортацію українських дітей.

Раніше повідомлялось, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до столиці України з офіційним візитом. У Києві він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності