UA | RU
02 квітня 2024, 20:36

У Хмельницькому чоловік помер через два дні після візиту до ТЦК: у військкоматі відреагували

фото: соцмережі

У Хмельницькому помер 41-річний Андрій Панасюк через два дні після того, як побував у міському ТЦК та СП. Працівники ТЦК зустріли чоловіка вранці 27 березня у одному з магазинів міста на вулиці Тернопільській та доправили його до військкомату

Про це розповіла хмельничанка Наталія Кушлак, яка розмістила допис про історію чоловіка у соцмережах, передає RegioNews з посиланням на "Суспільне".

"У мене просто серце розривається від цього всього, бо це був син мого чоловіка, дитина, яку я виховувала, як рідного. Він ще юним втратив маму, яка померла через онкологію. Я з його рідним батьком виховувала Андрія ще зі школи", — говорить Наталія Кушлак.

За її словами, Андрій ще з перших днів війни, ще з 2014 року, волонтерив, допомагав військовим, оскільки сам не міг воювати через хворобу.

"Того дня він зранку вийшов до магазину біля дому за покупками і не повернувся. Ми усі, і я, і його тато та дружина Алла, ми усі йому телефонували на мобільний, але виклики постійно збивали. Ми не могли зрозуміти, де він подівся, бо ж сказав дружині, що зараз повернеться. Уже ближче до обіду Андрій таки взяв слухавку, сказав, що він у воєнкоматі на Проскурівській, що його сюди привезли і утримують, не випускають. Поскаржився, що у нього піднявся тиск і він себе дуже погано почуває, що просив надати йому допомогу, але йому, за його словами, сказали, що під Авдіївкою допоможуть", — розповіла пані Наталія.

У приміщенні Хмельницького об'єднаного міського ТЦК та СП Андрій Панасюк, зі слів його матері, пройшов військово-лікарську комісію.

"У Андрія була гіпертонічна хвороба. Лікарка з воєнкомату дала йому направлення на огляд лікарів кардіологічного диспансеру, вони мали дати своє заключення про стан його здоров'я. Він мав іти до кардіодиспансеру наступного дня, на 9:00, але тоді він вже був у Хмельницькій міській лікарні, де лікарі боролися за його життя", — каже Наталія Кушлак.

Жінка стверджує, що Андрія випустили з приміщення міського ТЦК близько 16:00 у передінсультному стані, так і не викликавши до нього "швидку", хоч у нього вже були всі ознаки – втрата координації рухів, незв'язна мова.

Чоловік зумів дійти додому сам, і тоді уже викликали "швидку". По дорозі до медичного закладу чоловік упав у кому, у ніч на 28 березня йому терміново зробили нейрохірургічну операцію. Два дні лікарі Хмельницької міської лікарні боролися за його життя, однак ураження головного мозку в Андрія виявились несумісними з життям. 31 березня його поховали.

Служба звʼязків з громадськістю Хмельницького обласного ТЦК та СП у Facebook поширила повідомлення щодо летального випадку, який трапився під час проходження військовозобов’язаним дообстеження в медичному закладі.

"Під час здійснення заходів оповіщення громадянину була вручена повістка для уточнення військово-облікових даних та проходження ВЛК. При уточненні облікових даних з’ясувалося, що законних підстав на отримання відстрочки (які передбачені статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію") зазначений громадянин не має. Окрім цього, він перебував у розшуку, уникав служби в ЗСУ. Однак під час проходження ВЛК в громадянина було виявлено захворювання. Ураховуючи це, його направлено на до обстеження до медичного закладу", - заявили у ТЦК.

Там запевняють, що погіршення стану здоров’я військовозобов’язаного та настання летального випадку відбулось вже в медичному закладі під час до обстеження.

"Відтак інформація, яка розповсюджується в соцмережах про ігнорування скарг громадянина на стан здоров’я - не відповідає дійсності. Як і про фізичний вплив чи погрози зі сторони військовослужбовців територіального центру комплектування", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Закарпатській області чоловік здійснив спробу самогубства у ТЦК.

Згодом у ТЦК оприлюднили свою версію подій та запевнили, що не застосовували жодної фізичної сили до чоловіка.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Внаслідок атаки по Одесі загинув проректор МГУ Борис Васильєв, – ЗМІ
29 квітня 2024, 22:38
Росіяни атакували двома КАБами Сумщину: зруйнована школа
29 квітня 2024, 21:54
Росіяни вдарили по Харкову двома авіабомбами: в поліції розповіли про наслідки
29 квітня 2024, 21:36
Кількість жертв удару по Одесі зросла до чотирьох, серед поранених – екснардеп Ківалов
29 квітня 2024, 21:01
Протягом доби відбулося понад 90 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
29 квітня 2024, 20:43
Ракетна атака по Одесі: кількість загиблих та постраждалих зросла
29 квітня 2024, 20:32
Авіаудар по Харкову: уточнена інформація щодо постраждалої людини
29 квітня 2024, 19:55
Удар по Одесі: загинули дві людини та собака
29 квітня 2024, 19:34
Росіяни вдарили ракетами по Одесі: горить "замок Гаррі Поттера"
29 квітня 2024, 19:22
На Буковині позашляховик на автомийці збив 6-річну дівчинку
29 квітня 2024, 19:10