UA | RU
26 березня 2024, 05:10

Хмельниччанин встановив рекорд України, відкривши зубами понад пів сотні пляшок

Фото: Олексій Кордзіховський

Житель Хмельницького Олексій Кордзіховський встановив національний рекорд України, відкривши зубами за одну хвилину 52 пляшки з металевими кришками

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Суспільне".

Свій рекорд 34-річний хмельниччанин присвятив братові, який зник безвісти на війні.

Рекордсмен планував відкрити 30 пляшок за хвилину, однак перевершив свої очікування.

Як розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, чоловік має свою спеціальну методику відкриття пляшок зубами. Спостерігачі, які фіксували рекорд, усі пляшки перевірили на щільність закриття, і усі вони були добре закриті.

Олексій згадує, що вперше відкорковувати зубами пляшку йому довелося у дитинстві через страх перед місцевими хуліганами.

"Якось я йшов через парк. Назустріч – група хлопців, з якими не дружив, але знав їх в обличчя. Вони мені сказали: "Мусиш нам відкрити п'ять пляшок. А якщо не відкриєш, то даєш нам 500 гривень", - розповів він.

Оскільки грошей він тоді не мав, то взяв пляшки й одну за одною відкрив зубами.

"І після цього випадку зрозумів, що можу ось таке робити", – розповів Олексій.

Рекорд чоловік присвятив своєму братові – старшому солдату Олегу Антонію, який безвісти зник на Запорізькому напрямку фронту ще на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Олексій також вирішив піти далі і встановити новий рекорд з відкривання пляшок зубами. Однак наступного разу уже не на швидкість, а на кількість. Нова ціль Олексія – відкрити 1000 пляшок. Він хоче встановити цей рекорд задля благородної мети.

"Хотів би таким чином зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Я ж можу відкривати зубами як з правого боку, так і з лівого боків. А під час встановлення цього рекорду я навіть відкривав дві пляшки одразу!" – зазначив він у коментарі для львівської газети "Високий замок".

Ще одна мета рекордсмена – зібрати кошти на дрон для військових і написати на ньому ім’я зниклого брата.

Нагадаємо, раніше у селі Бихів Волинській області місцевий мешканець зліпив сніговика-рекордсмена висотою більш ніж шість метрів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності