UA | RU
03 серпня 2023, 11:10

На Хмельниччині запустили пілотний проєкт із впровадження чат-боту "Укриття"

Фото: Хмельницька ОВА

В Хмельницькій області впроваджують пілотний проєкт щодо доступності укриттів у форматі онлайн

Хмельниччина перша в Україні офіційно впроваджує пілотний проєкт чат-бот "Укриття", повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Хмельницької ОВА.

Зазначається, що пілотний проєкт є спільною ініціативою Хмельницької обласної військової адміністрації та IT-компанії Stfalcon. Про впровадження додатка "Укриття” під час брифінгу розповіли перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін та власник IT-компанії Stfalcon, яка є розробником чат-боту, Степан Танасійчук.

Чат-бот інтегрований через застосунок "Тривога". Він попросить доступ до місця розташування, щоб підібрати і запропонувати найближчі укриття. Це потрібно зробити лише при першому використанні.

За геолокацією будь-який користувач чат-бота зможе отримати інформацію про найближчі укриття. Можна буде і детально дізнатися, яка споруда поруч: протирадіаційне укриття, найпростіше чи подвійного призначення. За необхідності чат-бот навіть прокладе маршрут.

Чат-бот "Укриття” виконуватиме дві важливі функції: по-перше – людина, де б вона не перебувала, може оперативно знайти найближче укриття (бот допомагає з пошуком найближчого доступного укриття відносно вашої геолокації по усій Україні). По-друге – у телеграм-бот можна відправляти інформацію щодо того чи укриття відкрите та в якому воно стані.

Цю інформацію за відповідною розсилкою отримають ОТГ, РВА та ОВА.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання до них доступу.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності