UA | RU
06 серпня 2024, 16:14

Жертва та 4 постраждалих: у поліції показали наслідки обстрілів Херсонщини

фото: Нацполіція

Протягом минулої доби окупанти атакували цивільну інфраструктуру Херсонщини з артилерії, мінометів, танків, РСЗВ та БпЛА. Внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та четверо отримали поранення

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Херсонській області, передає RegioNews.

Під вогнем російської армії перебували Херсон, Антонівка, Придніпровське, Садове, Томина Балка, Інженерне, Інгулець, Білозерка, Берислав, Михайлівка, Давидів Брід, Ольгівка та Львове.

Правоохоронці зафіксували пошкодження восьми багатоквартирних та 13 приватних будинків, а також службового автомобіля поліції.

Ввечері російські війська із реактивних систем залпового вогню обстріляли Томину Балку. В результаті атаки постраждали двоє чоловіків віком 60 та 68 років. Лікарі діагностували у них вибухові травми та уламкові поранення різних частин тіла. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, де під завалами загинула 63-річна жінка. У населеному пункті пошкоджено п’ять приватних будинків.

Вночі ворог вдарив із артилерії по Садовому, в результаті обстрілу уламкове поранення руки отримала 85-річна жінка. Вдень окупанти скинули боєприпас із БпЛА на приватний будинок, який внаслідок удару зазнав пошкоджень.

FPV-дронами противник бив по Бериславу, Садовому та Антонівці.

Артилерійськими обстрілами пошкоджено шість приватних будинків у Антонівці, Інгульцю та Білозерці, а також сталося загоряння сухостою в Інженерному.

По Херсону російський агресор гатив з артилерії, танків, мінометів, бив із БпЛА, намагаючись завдати якомога більшої шкоди житловому фонду.

Вдень у Дніпровському районі міста російські війська атакували дроном автомобіль поліцейських. В результаті скидання боєприпасу автівка зазнала механічних пошкоджень, працівники, на щастя, не постраждали.

Вночі під танковим обстрілом перебували дві вулиці району, снарядами пошкоджено приватний та п’ять багатоквартирних будинків.

Внаслідок обстрілу противником Дніпровського району постраждав і 62-річний чоловік. Зранку четвертого серпня він потрапив під удар у власному дворі. Медики діагностували у нього вибухову та черепно-мозкову травми, контузію і забій плеча.

Зранку під танковим обстрілом перебували центральні квартали у прибережній зоні. Пошкоджень вкотре зазнала будівля гімназії та три багатоквартирні будинки. У мікрорайоні "Шуменський" артобстріл спричинив займання сухостою.

Нагадаємо, ввечері 5 серпня російські війська обстріляли Томину Балку Херсонського району. Внаслідок ворожого удару загинула 60-річна жителька села.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...