UA | RU
28 грудня 2022, 09:06

Війська рф зазнали великих втрат біля Херсона, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Збройні сили України нанесли вогневе ураження ворожих позицій біля Чаплинки у Херсонській області. Втрати окупантів склали близько 50 військовослужбовців

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Facebook-сторінку Генерального штабу ЗСУ.

Минулої доби, 27 грудня, противник завдав ракетного удару і зробив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах міста Херсон.

Противник продовжує вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах та намагається покращити тактичне становище на Лиманському напрямку.

Наші воїни відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Майданчик та Краснополівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Перемога та Золота.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На інших напрямах противник веде оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджує зусилля на стримуванні дій ЗСУ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляли райони населених пунктів Мефедівка, Товстодубове та Вовківка Сумської області, а також Глибоке, Стариця, Огірцеве та Вовчанськ.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Новомлинськ, Тавільжанка, Дворічне, Куп'янськ, Табаївка, Крохмальне, Берестове та Первомайське Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка та Коломийчиха.

На Лиманському напрямку вогневий вплив зазнали Майданчик і Діброва Луганської області, а також Ямполівка, Торське та Григорівка в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Досвідчене, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Озарянівка, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку ворог стріляв районами Водяного, Первомайського, Мар'їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку вогневу поразку зазнали Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Времівка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку обстріли з танків та реактивної артилерії зафіксовано в районах населених пунктів Темирівка, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки, Кам'янське та Плавні Запорізької.

На Херсонському напрямку противник продовжує мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема постраждали Червоногригорівка Дніпропетровської області; Антонівка – Херсонський та місто Херсон. Є постраждалі серед цивільного населення.

У тимчасово окупованому Севастополі загарбники активізували агітацію щодо вступу на військову службу за контрактом до Збройних сил РФ.

Українські ракетники та артилеристи минулої доби вразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки, 2 склади боєприпасів, а також важливий військовий об'єкт окупантів.

Раніше повідомлялось, що Сили оборони відбили атаки росіян у районах 8 населених пунктів на Донеччині й Луганщині.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Штрихкод у військовому квитку — що він означає та для чого потрібен
17 травня 2024, 02:32
Хотіла більше підписників у соцмережі: в Одесі рідна тітка поїла 2-річну дитину пивом
17 травня 2024, 02:00
На Волині чоловіка судили за домашнє насильство над дружиною
17 травня 2024, 01:34
Росіяни вдарили ракетами по Харкову: що відомо
17 травня 2024, 01:15
У Києві молодик продав автівку, а через декілька днів викрав її: деталі
17 травня 2024, 01:02
Декану Льотної академії у Кропивницькому, який виїхав за кордон, оголосили про підозру — подробиці
17 травня 2024, 00:33
Жителя Києва засудили за зґвалтування 17-річної дівчини
17 травня 2024, 00:09
Гранатомети, автомат, набої: житель Дніпропетровщини зберігав арсенал зброї у гаражі
16 травня 2024, 23:44
У Раді працюють над захистом археологічних артефактів від "чорних археологів" та окупантів: Шуляк розповіла подробиці
16 травня 2024, 22:15
В "Укренерго" сказали, коли покращиться ситуація з відключеннями світла
16 травня 2024, 21:38