UA | RU
09 жовтня 2022, 10:09

Окупанти евакуюють свої родини з Херсонщини та Луганщини — Генштаб

Фото: з відкритих джерел

На півдні та сході України окупаційна влада евакуювала свої родини через побоювання наступу українських військових

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на сторінку Генерального штабу ЗСУ.

Так, представники окупаційної влади Нової Каховки вивезли свої родини Криму. За наявною інформацією, 7 жовтня колона з 12 мікроавтобусів вибула до Севастополя. Схожа ситуація спостерігається та у Луганській області. Зі Старобільська почали евакуювати колаборантів до Луганська.

У Мелітопольському районі Запорізької області під виглядом пошуку та боротьби з партизанами окупаційні війська здійснюють обшуки та викрадення приватних автомобілів в гаражних кооперативах району.

З жовтня у Горлівці податкова інспекція РФ розпочала перевірки з рейдерським захопленням компаній з виявленими порушеннями. Зокрема, це стосується підприємців, які не захотіли перереєстровувати свої компанії відповідно до російського законодавства.

Окупанти завдали 3 ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснили понад 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Вогневого ураження зазнали понад 30 населених пунктів. Зокрема, Запоріжжя, Харків, Часів Яр, Попівка, Грабовське, Макіївка, Спірне, Білогорівка, Іванград, Опитне, Кліщіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Нікополь, Урожайне та Давидів Брід.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник стріляв з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку – Липівка і Миколаївка Чернігівської області та Лісне і Рясне Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Зелене, Стариця, Тернова та Чугунівка;
  • на Краматорському напрямку – Першотравневе, Новоєгорівка, Макіївка, Нове, Терни, Серебрянка, Білогорівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Верхньокам’янське, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зайцеве, Вершина, Зеленопілля та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку – Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура понад двадцяти п’яти населених пунктів. Серед них - Солодке, Зелене Поле, Новосілка, Вугледар, Побєда. У результаті ураження Силами оборони скупчення живої сили противника, поранені понад 20 ворожих солдатів, яких доставили у лікарню Токмака.
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад сорока п’яти населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед інших Сухий Ставок, Квітневе, Мирне, Зоря та Тернові Поди.

Найбільш напружена обстановка – на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де наші захисники відбили понад 30 атак.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Терни, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Первомайськ, Опитне, Невельське та Побєда.

Авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів. Зокрема, 24 по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 9 по зенітних ракетних комплексах противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили п'ять БПЛА.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили України продовжують завдавати ударів по ворогу на усіх фронтах. Внаслідок влучних атак сотні окупантів гинуть чи отримують поранення.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Київщині підліток впав в каналізаційний люк: витягували рятувальники
08 травня 2024, 15:42
Литва не депортуватиме українців, які ухиляються від служби
08 травня 2024, 15:35
ДТП на Київщині за участі двох вантажівок та легковика: троє загиблих
08 травня 2024, 14:56
Кількість загиблих через атаку на Одесу 29 квітня зросла
08 травня 2024, 14:51
Ракета потрапила на стадіон, де гуляли діти, — мер Харкова розповів про стан постраждалих
08 травня 2024, 14:47
Удар по освітній установі в Харкові: кількість постраждалих зросла до пʼяти
08 травня 2024, 14:16
Голова Одеської ОВА Кіпер взяв під "ручний контроль" експорт агропродукції через регіон — розслідування
08 травня 2024, 14:13
У Харкові РФ ударила по території освітньої установи: постраждали діти
08 травня 2024, 13:48
Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію на 90 днів
08 травня 2024, 13:32
Зіткнулися і загорілися дві вантажівки і мікроавтобус: на Житомирщині сталася ДТП з загиблими
08 травня 2024, 13:17