UA | RU
16 січня 2024, 21:56

У Харкові прогриміли вибухи: росіяни вдарили по місту ракетами

фото ілюстраційне: flickr.com

Російська Федерація ввечері вівторка, 16 січня, в черговий раз завдала ракетних ударів по місту Харків

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає RegioNews.

"Окупанти завдають удари. Жителі Харкова та області, перебувайте в укриттях", - написав Синєгубов.

Зазначимо, що повітряна тривога у Харківській області була оголошена о 21:41.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник зазначив, що на цю мить ракет у повітряному просторі над Харківщиною немає, але загроза нових ракетних ударів зберігається.

"Ворог вкотре завдавав удари з району Бєлгорода, попередньо із ЗРК С-300. Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється", - пише Мельник.

Оновлено о 22:03. Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що ворог завдав удари по центру міста. Уже надходить інформація про поранених.

"Удари по центру міста. Саме туди, де немає жодної військової інфраструктури, і саме туди, де житлова забудова. ДСНС вже працюють на місцях прильотів. Є інформація щодо поранених", - написав він.

Оновлено о 22:06. Синєгубов поінформував, що внаслідок ракетного удару по Харкову є пошкодження цивільної житлової інфраструктури.

"Окупанти завдали ударів по Харкову двома ракетами. Попередньо - С-300. Є пошкодження цивільної житлової інфраструктури. На цю хвилину медики надають допомогу чотирьом постраждалим, стан - легкий. Екстрені служби продовжують огляд місць влучань", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обов'язкова евакуація населення оголошена з Кіндрашівської та Куриливської громад Куп'янського району Харківської області. Раніше тут евакуація проводилась лише частково.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...