UA | RU
01 грудня 2023, 13:57

Росіяни активізували роботу ДРГ на Харківщині, – ДПСУ

фото: armyinform

У Харківській області фіксується збільшення спроб проходу російських ДРГ на українські території

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, інформує RegioNews із посиланням на Укрінформ.

"Раніше найбільше ми їх фіксували по Сумському напрямку. А за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напрямку, а саме – Харківщина. Ворог за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області”, – сказав він.

Відповідаючи на питання, чи зменшилася при цьому кількість ДРГ на Сумщині, Демченко заявив, що за останній час якраз по Сумському напрямку не фіксувалася робота ДРГ.

"Можливо, вони змінили напрямок, де вони хочуть застосовувати ДРГ, можливо, вони бачать, що по Сумському напрямку у них нічого не виходить”, – додав Демченко.

Він розповів, що окрім ДРГ на Сумщині є регулярні, щоденні, обстріли, які здійснює РФ, завдаючи удари зі своєї території, при цьому застосовуючи різноманітне озброєння, у тому числі і авіацію.

"За минулий місяць маємо більше 2 тисяч обстрілів Чернігівщини, Сумщини і Харківщини, які здійснила країна-терорист. Найбільше обстрілів за останній час ми фіксуємо по Харківській області”, – сказав Демченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійці Нацгвардії знищили моторний човен російської ДРГ у Херсонській області.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності