UA | RU
14 листопада 2023, 09:36

Окупанти вдарили дронами по Ізюмському району Харківщини – в ОВА повідомили про наслідки

фото ілюстраційне: Харківська обласна прокуратура

Ввечері, 13 листопада, російські військові завдали удару по Ізюмському району Харківщини за допомогою дронів-камікадзе. Внаслідок дронового удару є руйнування

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає RegioNews.

"Вчора ввечері, близько 22:00 ворог завдав удару за допомогою 6 дронів-камікадзе типу "Шахед" по Ізюмському району. Внаслідок влучання пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа. Без постраждалих", – йдеться у повідомленні.

Синєгубов також повідомив, що загалом українські системи ППО збили на Харківщини чотири російські дрони.

Начальник Харківської ОВА також поінформував, що протягом доби російські окупанти з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали прифронтові та прикордонні населені пункти області.

Зокрема, за його словами, під вогнем окупантів були Козача Лопань Харківського району, Стариця та Вовчанськ Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове та інші населені пункти Куп'янського району.

"Внаслідок обстрілу м. Куп'янськ пошкоджено будівлі молококомбінату. Постраждалих серед цивільного населення за добу не зафіксовано", - зазначив посадовець.

Синєгубов також поінформував про ситуацію на фронті у Харківської області.

"На Куп'янському напрямку тривають запеклі бої. За добу наші захисники відбили 7 атак росіян в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки. Просування у ворога немає", - написав він.

Повідомляється також, що на Харківщині триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 10,6 га території та знешкодили 84 вибухонебезпечні предмети.

Синєгубов додав, що станом на 14 листопада із небезпечних громад Куп’янщини евакуювали 262 дитини. Підлягають евакуації ще 30. Евакуація триває.

Варто зазначити, що у ніч на 14 листопада під ворожим вогнем буди і інші регіони України. Російські окупаційні війська атакували Україну ударними дронами, а також балістичними та керованими авіаційними ракетами.

Як повідомили у Командування Повітряних сил ЗСУ, сьогодні вночі з району Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю РФ було зафіксовано пуски 9 ударних БПЛА Shahed-136/131. Також зазначається, що балістична ракета "Іскандер-М" була випущена з району міста Джанкой у Криму, а керована авіаційна ракета Х-35 була запущена з повітряного простору Запорізької області.

В результаті бойової роботи ППО було знищено 7 ударних БпЛА.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ на 14 листопада, загалом протягом доби на фронті минулої доби сталося 80 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили 7 атак.

Протягом доби українська авіація завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Також підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління, 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони та іншу важливу ціль окупантів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки
04 травня 2024, 04:51
Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів
04 травня 2024, 03:46
Скільки в Україні досі залишається церков Московського патріархату: статистика по областях
04 травня 2024, 02:25
На Полтавщині у водоймі знайшли труп жінки
04 травня 2024, 00:48
У Житомирі викрили трьох викладачів ліцею, які поширювали кремлівську пропаганду
03 травня 2024, 23:43
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52
На Куп’янському напрямку тривають активні бої, ворог змінює тактику – ОВА
03 травня 2024, 21:13
Ракетна небезпека: по всій території України оголошена повітряна тривога
03 травня 2024, 20:42
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33