UA | RU
13 липня 2023, 14:07

Відновлення зруйнованого житла на Харківщині: Синєгубов розповів про плани на поточний рік

Фото: Харківська ОВА

У Харківській області цього року планується відновлення більш як 70 зруйнованих об'єктів. На це потрібно понад 1,1 мільярда гривень із державного бюджету та частково з обласного

Таку заяву зробив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у інтерв'ю "Укрінформу".

"Йдеться про 2 багатоквартирні будинки Лозівської громади, 1 гуртожиток у Золочівській громаді; 2 гуртожитки та 15 багатоквартирних будинків у Старосалтівській, 9 – в Ізюмській; по 2 багатоквартирні будинки у Чугуївській і Балаклійській громадах; 1 гуртожиток і 34 будинки у Дергачівській; 2 багатоквартирні житлові будинки Роганської громади", – зазначив Синєгубов.

Він додав, що майже по 30 об’єктах проєктна документація розроблена та затверджена, а 16 проєктів – на стадії розробки документації.

"Зараз вносяться зміни до Регіональної програми відновлення, розвитку та підтримки систем життєзабезпечення Харківської області на період дії воєнного стану в Україні. У цю програму планується включити 27 проєктів", – повідомив Синєгубов.

Також він розповів, що в області "є зруйновані села, які росіяни продовжують обстрілювати. Звісно, їхати туди зараз не можна".

"Люди почали отримувати компенсації, і були звернення до нас: а чи можемо ми проводити відбудову за отримані кошти саме в своєму населеному пункті? Ми кажемо, що не можемо вам зараз відновити ні електроенергію, ні водопостачання, ні якусь інфраструктуру, бо там заміновані поля, ліси, лісосмуги, дороги місцевого значення. То яке буде життя в тому відремонтованому домі?" – зазначив Синєгубов.

За його словами, "сильно зруйнованих населених пунктів, на жаль, велика кількість. Десь наближаємося до 80. Ми вже згадували Масютівку, Кіндрашівку (у Куп’янському районі). Села в бік Донецької області – їх практично не існує. Однак зауважу, що все ж візуально ми не визначимо, чи повністю зруйнований той чи інший будинок. Тільки відповідна експертиза відповість, чи підлягає він відновленню. Тому цифри ці досить умовні".

Нагадаємо, раніше Синєгубов розповів, як відновлюють повністю знищені лінії електропередач на деокупованих територіях Харківщини. За його словами, під час активних бойових дій поблизу населених пунктів Гракове, Степове та Мосьпанове лінії електропередач були знищені на 80%, а місцями вщент.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Черкаський ТЦК тимчасово припинив прийом документів на відстрочку
30 квітня 2024, 09:59
В Одесі оголосили День жалоби
30 квітня 2024, 09:34
Окупанти за добу обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини: є жертви
30 квітня 2024, 09:16
Російська армія за добу понад 250 разів вдарила по Запорізькій області
30 квітня 2024, 08:54
Кількість жертв ракетного удару по Одесі зросла
30 квітня 2024, 08:32
За добу – 115 боєзіткненнь: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати ворога
30 квітня 2024, 08:09
ССО показали, як знищили місце дислокації окупантів на Херсонському напрямку
30 квітня 2024, 06:22
За кордон за 10500 доларів: на Хмельниччині викрили чергову схему для ухилянтів
30 квітня 2024, 04:42
На Дніпропетровщині кермо мотоблока застрягло у чоловіка в голові
30 квітня 2024, 04:00
Чоловік 15 років планував убивство, але "переплутав" жертву: подробиці трагедії в Запоріжжі
30 квітня 2024, 03:00