UA | RU
21 лютого 2023, 14:57

У центрі Харкова встановлять пам’ятник дітям, чиє життя обірвала війна

Фото: скріншот відео

Незабаром у Харкові встановлять монумент пам'яті загиблим дітям, автором якого є талановитий скульптор Михайло Ятченко

Про це повідомив народний депутат України Павло Якименко, інформує RegioNews.

Як зазначив народний депутат, його ініціативу підтримали громадськість, меценати та соціально-відповідальний бізнес.

"Пам'ятник заввишки 6 метрів стоятиме в центрі мого рідного міста. На жаль, за рік повномасштабної війни на Харківщині загинули 74 дитини, серед них – п’ятимісячний малюк. Ще понад 200 дітей отримали поранення. Це – трагедія для кожного з нас. Проти кого воюють росіяни? Проти цивільних людей. Проти дітей. Ми ніколи не пробачимо і не забудемо", – зауважив Павло Якименко.

Архітектор Михайло Ятченко розповів деталі ідеї та про процес виготовлення монумента:

"Я допрацював цю ідею, доробив ескіз. Хлопчик і дівчинка в образі янгола з обгорілими крилами летять високо в небо. Пам’ятник буде відлито із бронзи, стоятиме він на великих гранітних плитах".

Павло Якименко також висловив співчуття всім родинам, які втратили дітей через вторгнення рф. Невимовна втрата та біль. Світла пам’ять.

Нагадаємо, за ініціативи народного депутата від "Слуги народу" Павла Якименка у листопаді в Харкові відкрилося регіональне представництво Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

Нардеп зазначив, що перше регіональне представництво Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими відкрилося у Миколаєві. Воно працюватиме з південним регіоном – Одеською, Миколаївською та Херсонською областями.

Як пояснив Якименко, ці представництва координуватимуть на місцях роботу центрального штабу, надаватимуть підтримку родинам військовополонених, надаватиму юридичну, психологічну підтримку, а також допомагатиме шукати і повертати на батьківщину наших військових.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності