UA | RU
01 листопада 2021, 19:48

Результати виборів у Харкові намагаються фальсифікувати, - заява команди Михайла Добкіна

Результати виборів харківського міського голови намагаються фальсифікувати в інтересах кандидата від влади, тимчасово виконуючого обов'язки мера Харкова Ігоря Терехова

Про це йдеться в заяві ГО "Наш Дім - Харків", лідером якої є кандидат у мери Харкова Михайло Добкін.

За інформацією команди ГО "Наш Дім - Харків", в результаті паралельного підрахунку голосів "виявлено низку спроб фальсифікувати результати виборів по ряду виборчих дільниць на користь в.о. міського голови Ігоря Терехова".

"Юристи команди "Наш Дім - Харків" уважно вивчають ситуацію зі спробами фальсифікувати результати виборів через підроблені протоколи з метою спотворити результати волевиявлення харків'ян, щоб оскаржити дані незаконні дії опонентів", - йдеться в заяві.

Крім того, заявляють у команді Михайла Добкіна, "незалежні спостерігачі, члени комісій та спостерігачі команди "Наш Дім – Харків" у день виборів 31 жовтня фіксували численні порушення, застосування адміністративного ресурсу, а також певні факти, які можуть свідчити про роботу "сітки" щодо підкупу виборців на користь кандидата від влади Ігоря Терехова".

"Навіть використання цих дій не вистачило, щоб отримати той результат, який оголосила міська влада через підконтрольний екзит-пол. Тому в гірших своїх традиціях влада задіяла весь свій вплив на виборчі комісії, щоб за всяку ціну отримати перемогу аж до крадіжки голосів у інших кандидатів на користь Ігоря Терехова", - зазначають у команді Михайла Добкіна "Наш Дім – Харків".

Нагадаємо, 31 жовтня, в Харкові пройшло голосування на дострокових виборах міського голови. В даний час триває підрахунок голосів. Під час виборів спостерігачі фіксували порушення виборчого законодавства і спроби фальсифікувати результати волевиявлення харків'ян.

Так, громадянська мережа "ОПОРА" заявила, що виявила фальсифіковані протоколи підрахунку голосів на 9 дільницях у Новобаварському районі Харкова на користь Ігоря Терехова.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності