UA | RU
29 вересня 2021, 16:08

Михайло Добкін: Терехов несамостійний політик, ним керують група Авакова і "дніпропетровські"

Тимчасово виконуючий обов'язки мера Харкова Ігор Терехов перебуває під повним впливом і контролем одразу декількох політичних груп, які й сформували його виборчий штаб

Про це в інтерв'ю YouTube-каналу "Klymenko Time" заявив лідер ГО "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін.

За його словами, сьогодні у виборчому стані його суперника на виборах мера Харкова – тимчасового голови Харкова Ігоря Терехова – працює три команди.

"Одна з них – команда "дніпропетровських", яку контролює один з представників" дніпропетровського "клану з Офісу Президента. У тому числі й частина керівництва самого міста Дніпра. Вони прислали своїх політологів, своїх людей, які будують "сітки", - заявив Михайло Добкін.

Ще одну команду, за словами політика, контролює ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який має "колосальний вплив" на виборчий процес у Харкові.

"Ще один штаб - це штаб Арсена Борисовича Авакова. Він теж контролює всі процеси. Там сидять люди, які працювали з ним ще з тих часів, коли він був членом президії партії "Наша Україна". Сьогодні всі вони працюють у Терехова. Там повний вплив і повний контроль", - заявив політик.

Також Михайло Добкін назвав серед людей, які мають великий вплив на Терехова, олігарха Павла Фукса, у якого були й залишаються дружні відносини з Аваковим.

Що стосується самого Ігоря Терехова, то, за словами Михайла Добкіна, він йому "за великим рахунком не цікавий", на відміну від людей, які ним керують. "Він трошки сіренький, трошки бліденький, трошки сивуватий, він безликий. Я стежу за тими, хто ним керує. Це більш серйозні люди зі своїм характером, зі своєю харизмою. І ці люди вони наділи Терехова на руку як "Петрушку". І з такого лялькового театру, через ширмочки керують процесами, що відбуваються в Харкові", - заявив Михайло Добкін.

Нагадаємо, навесні Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року. Ця постанова була ухвалена у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. Зараз обов'язки мера Харкова тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов. Однак легітимність обрання Терехова секретарем міськради у багатьох викликає великі сумніви, оскільки Терехов був обраний на підставі листа з електронним підписом Геннадія Кернеса, який на той момент, з великою ймовірністю був у комі й не міг підписувати жодних документів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Ракетна атака по Дніпропетровщині: у МВС розповіли про кількість загиблих та постраждалих
19 квітня 2024, 09:09
Ситуація на фронті та втрати росіян: інформація від Генштабу ЗСУ на 19 квітня
19 квітня 2024, 08:56
У Ставропольському краї РФ впав літак Ту-22М3, який атакував Україну
19 квітня 2024, 08:43
На Дніпропетровщині у лікарні померла дитина, постраждала внаслідок ракетної атаки
19 квітня 2024, 08:29
Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони Півдня
19 квітня 2024, 08:20
У Дніпрі ракета зруйнувала п'ятиповерхівку: є загиблі та поранені
19 квітня 2024, 08:03
Реформа житлової політики: Шуляк розповіла про законопроєкти, над якими ведеться робота
19 квітня 2024, 06:55
На Вінниччині судили за ухилення від мобілізації чоловіка, якого двічі відмовлялися брати на службу
19 квітня 2024, 03:12
Рушниці і тротил: у жителя Чернігівщини вилучили незаконну зброю
19 квітня 2024, 01:38
Прикордонники за допомогою дрону знищили на півдні човен окупантів
19 квітня 2024, 00:22