UA | RU
12 вересня 2021, 16:46

В офіційній версії смерті Кернеса занадто багато нестиковок, потрібне розслідування, - експерт

Фото з відкритих джерел

Зняти всі домисли навколо обставин смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса можна тільки одним способом - публікацією звіту з результатами слідства і висновками Федеральної прокуратури ФРН, які нададуть українській стороні

Про це в матеріалі "Переділ влади в Харкові: чому ми досі не знаємо всієї правди про смерть Геннадія Кернеса?", опублікованому на "site.ua", написала політичний експерт Світлана Кушнір.

За її словами, питання навколо смерті Кернеса множаться, а "відповідей на них як не було, так і немає", а в офіційній версії смерті занадто багато нестиковок. "З хворобою ГАК спочатку щось було не так. Офіційна версія, що Геннадій Адольфович Кернес захворів на коронавірус в той момент (вересень 2020) звучала правдоподібно. Але ось інформація, про те, як і де саме ГАК міг заразитися, одразу, так би мовити, "задвоїлася". Адже щодня і щоночі Кернеса охороняли, спостерігали десятки людей в оточенні, а також постійно чергувала бригада лікарів", - написала Кушнір, додавши, що є і версія від Павла Фукса, "харківського бізнесмена, який в останні місяці життя Харківського градоначальника став єдиним каналом комунікації Кернеса зі світом". За словами Фукса,"ходила і чхала Покоївка, ось від неї Геннадій і заразився коронавірусом". "Так? І прямо ось так швидко і складно захворів Кернес? Дивно..." - зазначила експерт.

Потім, за словами Кушнір, була інформація, що у Кернеса не коронавірус взагалі, а він з 7 вересня лежить в міській лікарні №17 з великим інсультом і стоїть питання про його госпіталізацію в Ізраїль. "Далі Кернеса раптом літаком доправляють в клініку "Шаріте" (Берлін, ФРН), і вже нібито звідти, через Ігоря Терехова (який на той момент був на посаді першого заступника міського голови) він погоджує списки кандидатів свого партійного проєкту "Успішний Харків".

Після цього, як зазначила експерт, експерти в Харкові дуже здивувалися "переліку персон, які раптом спливли в списку Партії "Блок Кернеса – успішний Харків", і підозрювали, що Кернес ніколи б не погодив цих людей. Саме тоді, виникли підозри, що Ігор Терехов "пошаманив та й видав те, що йому треба, а не те, що планував Гена", оскільки знав, що Кернес з "Шаріте" вже не повернеться.

Також Кушнір нагадала, що першим про смерть Кернеса повідомив Павло Фукс і додала, що "лікарі клініки "Шаріте" зазвичай першими повідомляють про смерть не друзям, якими б близькими вони не були, а виключно прямим родичам. У той час там перебували дружина і син Геннадія Кернеса. "Інформації з клініки "Шаріте" про час, дату і обставини смерті Харківського градоначальника не було", - додала експерт.

"Так де ж помер Кернес - в лікарняній палаті або де...? Чому саме Павло Фукс був єдиною контактною особою ГАК із зовнішнім світом? Чи правда, що за два тижні до раптової смерті, Геннадій Кернес таки міг усвідомлено запропонувати кандидатуру Ігоря Терехова на посаду секретаря? І чому ці питання ніяк не виникли у наших українських правоохоронців, а ось німецькі щось запідозрили недобре і стали вести незалежне розслідування? А за якою статтею могли б наші силовики розслідувати обставини смерті? Адже не просто так виникло в медіапросторі посилання на ст. 115 Кримінального кодексу України, може бути ця буква "У", на бордах – таке собі послання від Гени з того світу і натяк на можливе вбивство? І питання, теорії, версії після цього починають множитися, як гриби після дощу... " - написала Кушнір.

"Напередодні виборів мера Харкова зараз зняти ці всі домисли можна тільки одним - публікацією звіту з результатами слідства і висновками Федеральної прокуратури ФРН, які нададуть українській стороні. От не стверджую, але нібито ці результати вже є в ОП ще з травня цього року, і про них знають, але чомусь ховають під сукном. Навіщо? Щоб тримати на гачку Ігоря Терехова? Та й питання по Фуксу ж теж не знято - чим він займався з вересня по грудень 2020 року в Берліні, чи не "облаштуванням" правдоподібної версії?" – підсумувала експерт.

Нагадаємо, Ігоря Терехова обрали секретарем Харківської міськради 9 грудня 2020 року на підставі подання з електронним підписом Геннадія Кернеса. На момент виборів Кернес перебував у берлінській клініці "Шаріте" на лікуванні. Після смерті Кернеса 17 грудня 2020 року Терехов став в.о. мера Харкова.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Миколаївщині через уламки ворожого дрона загорівся торгівельний павільйон
23 квітня 2024, 09:05
В Одесі через нічну атаку "Шахедів" пошкоджені будинки: 9 поранених
23 квітня 2024, 08:44
Росіяни атакували дронами Київ: всі ворожі цілі були знищені
23 квітня 2024, 08:31
Нічна атака по Україні: сили ППО збили майже усі "Шахеди"
23 квітня 2024, 08:23
Ситуація на фронті та втрати окупантів: інформація від Генштабу ЗСУ на 23 квітня
23 квітня 2024, 08:16
Усі консульства України припиняють надання послуг чоловікам призовного віку, – документ
23 квітня 2024, 08:06
Прикордонники знищили російські позиції в Серебрянському лісі
23 квітня 2024, 06:13
Росіяни вдарили ракетами по Харківському району: що відомо
23 квітня 2024, 00:18
На Прикарпатті засудили чоловіка за зґвалтування 14-річної племінниці
23 квітня 2024, 00:06
У Сумах керівник благодійного фонду продавав чоловікам посвідчення волонтера для виїзду за кордон
22 квітня 2024, 22:26