UA | RU
10 серпня 2021, 13:23

Тимошенко віддав керування Харковом в руки "дніпропетровських", - ЗМІ

Фото з відкритих джерел

Зусиллями заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка центр управління Харковом перебазувався у Дніпро, звідти черпаються і ресурси, і політична підтримка для в.о. мера Харкова Ігоря Терехова

Про це йдеться в статті "Регіональні інтриги Кирила Тимошенка. Центр управління Харковом переносять у Дніпро?", опублікованій на сайті "Главком".

Як зазначає автор матеріалу, після смерті Геннадія Кернеса на Харків "кинули оком сусіди з заможного Дніпра. І вони знайшли у Харкові "тимчасового" союзника. Тимчасового – у сенсі його нинішнього статусу. Мова про в.о. міського голови Ігоря Терехова".

"Через передвиборчу призму Харків також став ілюстрацією боротьби за вплив на регіональну політику, яка точиться в Офісі президента. Наразі регіонами на Банковій опікується заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Він вибудував свою лінію комунікацій з місцевими елітами та негласно підтримує "Пропозицію" – так звану "партію мерів", ідеологом якої є мер Дніпра Борис Філатов", - йдеться в статті.

Сьогодні "Пропозиції" потрібно залучати до свого проєкту якомога більше рейтингових облич з когорти регіональних лідерів, зазначає видання, підкреслюючи, що насамперед йдеться про мера Києва Віталія Кличка, але "з його столичним апломбом та амбіціями він – надто складний суб’єкт для переговорів".

"Тому більш реалістичною метою для Філатова та його сірого кардинала Геннадія Корбана є Харків. Філатов не приховує своїх симпатій до Терехова, називає його "другим Кернесом"... Сприяння Філатова з Дніпра та Тимошенка з Києва має допомогти наступнику Кернеса виграти осінні вибори. В свою чергу Філатову потрібен величезний ресурс Харкова для розкрутки своєї "Пропозиції", - йдеться в статті.

Також автор зазначає, що на допомогу Терехову "дніпряни" вже кинули відомого політтехнолога Дмитра Касьянова, що раніше займався мерською кампанією Філатова. На думку автора статті, Кирило Тимошенко "уміло використовує амбіції і "господарника" Філатова з Дніпра, який хоче розширювати свій вплив перед наступними виборами, і Терехова, що хоче привласнити всі лаври "Кернеса" і перемогти вже цієї осені".

"В Харкові зараз фактичний вакуум президентської влади. Зеленського та "Слуги народу" там просто немає. Це прямий наслідок діяльності заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка. Він відповідальний за регіональну політику і взяв під свій особистий контроль Харківщину. Але Тимошенко дбає лише про власний вплив – пролобіював губернатором чужу Харківщині людину Айну Тимчук. Головна її "перевага" в очах Тимошенка – вона "дніпропетровська", "своя", –прокоментував виданню ситуацію політолог Володимир Цибулько.

Він також підтвердив, що "Тимошенко формує разом з мером Дніпра Борисом Філатовим "дніпропетровський" клан на базі партії "Пропозиція" і розгортає цю партію на Харків, де цьому сприятиме Терехов. "Якщо "Пропозиція" матиме за собою таку електоральну базу, як Дніпро та Харків, її шанси на проходження в парламент надзвичайно високі. І забирати голоси вона буде у "Слуги народу". Опрацювати технології планують на виборах мера Харкова, і якщо Терехов переможе, то президент фактично втрачає Харків", – робить висновок Цибулько.

"У підсумку вимальовується картина, в якій президент не лише не дуже контролює власний Офіс з його інтригами, а й починає через це потроху втрачати контроль над регіонами. Осінні вибори в Харкові в цьому сенсі стануть лакмусовим папірцем цих процесів", - підсумовує видання.

Нагадаємо, вибори харківського міського голови відбудуться 31 жовтня цього року. Наразі обов'язки мера Харкова виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов, який посів посаду секретаря міськради завдяки активному сприянню глави МВС Арсена Авакова та голови ОДА Айни Тимчук. Як розповідала депутат Харківської міськради Аліна Мустафаєва, голосувати за Терехова в кабінеті губернатора депутатів активно вмовляли особисто Тимчук та найближчий соратник Авакова Ігор Котвицький.

Читайте також: Харківська база партії "дніпропетровських". Як Терехов допомагає сусідам поглинати Харків

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38