UA | RU
02 травня 2024, 20:46

У 115 бригаді відповіли на звинувачення у провалі оборони у Очеретиному

фото: facebook.com/115ombr

У 115 окремій механізованій бригаді відповіли на звинувачення з боку засновника проєкту DeepState Романа Погорілого щодо провалу оборони в селі Очеретине на Донеччині

Відповідне повідомлення з'явилося на Facebook-сторінці бригади, передає RegioNews.

Військові відкидають звинувачення та заявляють, що 115 бригада займала смугу оборони від Очеретиного до Кераміка на Донеччині. Окупанти щоденно скидали по 20-30 КАБів на позиції ЗСУ, а також здійснювали від 60 до 90 артилерійських обстрілів, завдавали удари "Градами", мінометами, та великою кількістю FPV-дронів, в тому числі з хімічними речовинами.

Через це частину українських позицій ворог знищив разом з особовим складом. Попри це, у 115 бригаді кажуть, що її бійці продовжували вести бої з противником, який у 10-15 разів перевершував військових ЗСУ. Цим вони надали можливість своїм солдатам відійти на вигідніші рубежі оборони, а іншій, "свіжій" бригаді — зайти на позиції 115 ОМБр та продовжувати оборону Очеретиного.

"Бійці щоденно знищували величезну кількість живої сили противника, але, не дивлячись на свої втрати, ворог кидав все нові та нові сили на штурм наших позицій, змінивши тактику штурмових дій: якщо раніше він застосовував штурмові групи до 5 військовослужбовців, то на нашому напрямку в одній штурмовій групі використовував до 15 військовослужбовців, а такі групи йшли по двох або трьох напрямках", — кажуть у 115 ОМБр.

Окрім цього, у пресслужбі бригади підкреслюють, що окупанти на цьому напрямку провели ротації трьох бригад, що вказує на кількість кинутого на прорив особового складу, який був знищили бійці 115 ОМБр. Під час наступу противник постійно вводив свіжі сили, які знищувала невелика кількість українських солдатів.

Військові також кажуть, що жоден штатний підрозділ 115 бригади ЗСУ не залишав своїх позицій, а рубежі оборони втратила бригада, що прийшла на зміну 115. Наразі триває службове розслідування щодо усіх подій в Очеретиному. Після його завершення розслідування військові нададуть детальний коментар щодо цієї ситуації.

"Історія ж з Романом Погорілим – яскравий приклад того, як одна людина, не маючи жодного відношення до Збройних Сил України, спаплюжила честь та гідність цілої бригади, знецінила життя кожного полеглого бійця не лише в битві під Очеретине, але і за весь час широкомасштабної війни з агресором", — резюмували у 115 ОМБр.

24 квітня засновник проєкту DeepState у своїй щоденній аналітичній записці щодо подій на фронті написав, що 115 бригада відповідальна за провал оборони на ділянці фронту в Очеретиному, що, за його словами, призвело до значних втрат загиблими, пораненими та зниклими безвісти.

Нагадаємо, як повідомили раніше у Генштабі ЗСУ, за минулу добу на фронті зафіксували 106 бойових зіткнень, ворог завдав 2 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Одещині виникла пожежа на залізничному об'єкті, працівники підозрюють диверсію
17 травня 2024, 12:01
Посадовець Кабміну не задекларував майно в Дубаї на 330 тисяч доларів, – "Схеми"
17 травня 2024, 11:30
Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Віталія Кропачова
17 травня 2024, 11:18
З'явилися супутникові знімки наслідків удару по аеродрому Бельбек у Криму
17 травня 2024, 11:10
У Харкові затримали зрадника, який "зливав” росіянам позиції ППО, що прикриває місто
17 травня 2024, 10:47
У Полтаві на підприємстві чоловік впав з висоти
17 травня 2024, 10:20
Смертельна ДТП на Волині: бус виїхав на тротуар і збив жінку
17 травня 2024, 09:48
На Черкащині хірурга підозрюють у недбальстві, яке призвело до смерті пацієнта
17 травня 2024, 09:30
Російська армія понад 400 разів вдарила по Запорізькій області
17 травня 2024, 09:14
Окупанти активно займаються мародерством на захоплених територіях, – ЦНС
17 травня 2024, 08:59