UA | RU
07 грудня 2023, 20:58

Ситуація на фронті 7 грудня: за добу відбулося понад 50 бойових зіткнень

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Українські воїни продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра, відбили атаки росіян під Бахмутом і вразили станцію радіоелектронної боротьби окупантів

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Російські обстріли

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень.

Ворог завдав 3 ракетних та 39 авіаційний удар, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 14 БпЛА типу "Shahed-136/131", 12 ворожих дронів знищено.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 25 населених пунктів, серед них Клюси, Михальчина-Слобода Чернігівської області; Фотовиж, Вовківка, Волфине, Яструбине, Басівка, Могриця Сумської області; Уди, Козача Лопань, Липці, Стариця, Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 5 атак ворога в районі Синьківки Харківської області. Противник завдав авіаційного удару в районі Петропавлівки Харківської області.

Під артилерійським та мінометним вогнем російських загарбників опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку, Сили оборони відбили всі атаки ворога, який намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районі населеного пункту Терни Донецької області. Крім того, противник завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва Луганської області.

Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, Силами оборони відбито 19 атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Маркове, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 15 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Карлівка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив 5 атак на позиції наших захисників.

Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились: Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка, Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Старомайорське, Урожайне, Зелене Поле Донецької області.

На Запорізькому напрямку, Сили оборони відбили 6 атак противника, в районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. Також противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Копані Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Левадне, Малинівка, Верхня Терса, Чарівне, Новоандріївка, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали такі населені пункти, як Шляхове, Веселе, Миколаївка, Тягинка, місто Херсон та Очаків Миколаївської області.

Наступ ЗСУ

Сили оборони України надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження по позиціях російських окупантів.

Втрати ворога

Протягом доби авіація сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по станції радіоелектронної боротьби російських загарбників.

Нагадаємо, що загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 336 230 військових.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності