UA | RU
25 липня 2023, 11:16

Кількість жертв внаслідок обстрілу Костянтинівки зросла до двох

фото: прокуратура

Росіяни вчора обстріляли Костянтинівку Донецької області. Внаслідок удару кількість жертв зросла до двох осіб

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Telegram голови Донецької ОВА Павла Кириленка.

За уточненими даними, станом на 07:00, під час вчорашнього обстрілу Костянтинівки 2 особи загинули (у тому числі 10-річний хлопчик, він отримав поранення, несумісні з життям), ще 7 людей поранено (зокрема четверо дітей - дівчатка 5, 11 та двоє 12 років).

Одна дитина серед поранених - важка, її доправили до сусідньої області для надання висококваліфікованої медичної допомоги. Стан інших дітей задовільний.

Російські війська вчора, 24 липня, касетними боєприпасами обстріляли Костянтинівку. Спочатку повідомлялося, що в результаті ворожої атаки було поранено 8 людей, одна дитина загинула.

"Близько 19 години росіяни відкрили вогонь місцевою водоймою, на березі якої відпочивали люди. Били РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами - саме тією зброєю, яка застосовується для "знищення живої сили противника", - написав глава ОВА.

Під час обстрілу громадяни знаходилися біля зони відпочинку на одній із місцевих водойм. Остаточна кількість постраждалих встановлюється.

Нагадаємо, 23 липня російські окупанти знищили Палац культури у Часовому Ярі. Будівлю використовували в якості міського гуманітарного штабу й місця надання медичної допомоги.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...