UA | RU
01 квітня 2023, 10:22

ЗСУ відбили 70 ворожих атак на чотирьох напрямках, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Попри значні втрати у живій силі та техніці, ворог не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"Протягом минулої доби завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, було відбито 70 атак противника на зазначених напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка", - йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Вище політичне керівництво Білорусі продовжує підтримувати російську агресію, надає противнику повітряний простір та свою територію.

На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів територіальних військ збройних сил РФ. Разом з тим, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Баранівка Чернігівської області, Катеринівка, Соснівка, Старикове, Волфине, Кіндратівка, Новомиколаївка, Миропілля, Попівка та Олександрівка Сумської області, а також населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам'янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Макіївка, Кремінна, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка та в районі Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області, а також Спірне - Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут, намагається взяти його під повний контроль. Протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Богданівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії поблизу населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське та Мар'їнка Донецької області, успіху не мав. Минулої доби лише в районі Мар’їнки військовослужбовцями Сил оборони було відбито близько 20 ворожих атак. Водночас ворог здійснив обстріли населених пунктів Степове, Тоненьке, Сєверне, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог активно застосовував БПЛА для коригування вогню артилерії, здійснив обстріли населених пунктів Водяне, Вугледар, Велика Новосілка, Красногорівка та Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли населених пунктів. Серед них Времівка, Новосілка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степногірськ Запорізької області, а також Херсон.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Раніше повідомлялось, що росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Лиманському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили понад 30 ворожих атак. Найзапеклішими залишаються бої за Бахмут, Авдіївку, Мар’їнку та Білогорівку.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
У Херсоні окупанти обстріляли таксі, загинув водій
28 березня 2024, 16:24
Двом жителям Сумщини винесли вироки за пошкодження об’єктів електроенергетики
28 березня 2024, 16:17
На Херсонщині росіяни з мінометів обстріляли поліцейських під час евакуації цивільних
28 березня 2024, 16:09
У Миколаєві на хабарі затримали чиновника Державної служби з питань праці
28 березня 2024, 15:46
Снайпери ССО показали, як нищать росіян на Авдіївському напрямку
28 березня 2024, 15:41
Суд зменшив розмір застави для Насірова
28 березня 2024, 15:33
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на міні: один з них загинув
28 березня 2024, 15:17
Пожежа на Київщині: загинули жінка та дитина, ще дві дитини врятовані
28 березня 2024, 15:07
Знаходиться в розшуку за ухилення від мобілізації: у Хмельницькому ТЦК пояснили, чому заштовхали чоловіка в авто
28 березня 2024, 15:02
Внаслідок атаки Росії пошкоджені усі блоки Бурштинської і Ладижинської ТЕС
28 березня 2024, 14:54