UA | RU
29 жовтня 2023, 10:17

Поліція хотіла знищити докази у справі Тимошенка-Голика-Резніченка, — ЗМІ

фото: oblrada.dp.gov.ua

Поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження проти «посадових осіб Дніпропетровської обласної військової адміністрації», що стосувалося голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка та більш як півтора мільярда бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг, яким мало займатися ТОВ «Будінвест інжиніринг». Поліція планувала після експертизи знищити оригінали документів, які є доказами у справі. Однак НАБУ, яке також розслідуває цей злочин, не дало цього зробити.

Про це йдеться у статті сайту ZN.ua "Свій до свого по своє. Чи є перспектива у кримінальної справи Тимошенка/Голика/Резніченка?", передає RegioNews.

"Для чого поліція відкрила справу, коли знала: якщо в історії фігурує 1,5 млрд грн — це точно сфера розслідування НАБУ, адже підслідність проваджень останньої стартує від 30 тис. доларів? Чому справу відкрили 2 листопада 2022 року, коли медіа опублікували підтвердження того, що Валентин Резніченко та Яна Хланта тісно спілкуються? Куди поспішали? І хто порадив одразу провести обшуки в Дніпропетровській ОДА, аби вилучити оригінали документів, які потім хотіли знищити?" – йдеться у публікації.

Аби знайти відповіді на всі ці питання, видання направило інформаційний запит до поліції Дніпропетровської області з проханням пояснити, чому сталося так, що вона розслідувала непідслідну їй справу.

"Нацпол Дніпра відповів, сухо констатувавши, що в січні 2023 року справу передали до НАБУ. Але з власних джерел редакції стало відомо, що поліція Дніпропетровської області хотіла провести почеркознавчу експертизу документів, які Нацпол вилучив у Дніпропетровській ОДА й ТОВ "Будінвест інжиніринг". Ці документи нібито підтверджували зв’язок голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка з компанією "Будінвест інжиніринг". Після експертизи правоохоронці мали намір знищити всі оригінали документів", - пише автор статті.

Проте, за словами автора, цього зробити не вдалося: антикорупційні органи врятували документи. Але тим часом у вересні цього року генерала поліції третього рангу Анатолія Щадила, який на той момент очолював Головне управління Нацполіції в Дніпропетровській області, перевели до Києва - на підвищення.

Нагадаємо, що у своїх розслідуваннях RegioNews"Велике будівництво". Якими "схемами на дорогах" найближче оточення підставляє Зеленського", та "Схеми "Великого будівництва"-2: малювання цін "від ліхтаря" та освоєння коштів за незроблені дороги" - детально зупинилися на існуючих схемах в дорожній галузі. А також в статті Резніченко повертається. І до чого тут тріо Голик-Тимошенко-Єрмак та "Велике будівництво" розповіли про повернення цінного порошенківського кадра та бажання Банкової розв’язати в своїх інтересах ту кризу, в яку після виборів-2020 занурилася із головою новообрана Дніпропетровська облрада.

Також в матеріалі 20 млрд грн. на асфальті. Як у Кирила Тимошенка "освоїли" два річних бюджети Дніпропетровщини стало зрозуміло, що практично всі найбільші дорожні будівництва на Дніпропетровщині зараз веде фірма "Автомагістраль-Південь", якій всього за рік дали підрядів на суму майже 20 млрд грн., а це як два річних бюджети області. У свою чергу, в статті 5 млрд. за півроку. Як Кирило Тимошенко перетворив Харківщину на свою" годівницю" йдеться про те, як і завдяки кому компанія "Автомагістраль-Південь" стрімко увірвалася на ринок будівництва та ремонту доріг на Харківщині.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Голову ВЛК на Донеччині впіймали на хабарі — вимагав гроші від чоловіка з інвалідністю
16 травня 2024, 18:07
Окупанти вдарили по житловим кварталам Херсона: постраждала жінка
16 травня 2024, 17:58
Воїни 47 бригади показали, як броньовик Bradley працює по окупантах на Покровському напрямку
16 травня 2024, 17:35
Начальник Вовчанської МВА та ще 5 чоловіків потрапили під обстріл "касетами" в Бугаївці
16 травня 2024, 17:18
Зеленський наклав вето на законопроект про звільнення з роботи за колабораціонізм
16 травня 2024, 17:06
Сили оборони показали ексклюзивні кадри боїв за Вовчанськ
16 травня 2024, 17:00
СБУ затримала російську навідницю на Житомирщині
16 травня 2024, 16:35
Суд визнав недійсним спецдозвіл групи "Голден Тайл" на користування родовищем глин на Закарпатті через змову на аукціоні
16 травня 2024, 16:11
На Херсонщині російська авіація вдарила по магазину та будинкам: загинув чоловік, є постраждалі
16 травня 2024, 16:08
На Закарпатті судили жінку за ухилення від військового обліку — яке покарання вона отримала
16 травня 2024, 16:04