UA | RU
17 лютого 2020, 18:52

У Чернігові оголосили тендер на будівництво автодороги

Сьогодні, 17 лютого, Управління ЖКГ Чернігівської міської ради оголосило тендер на будівництво автомобільної дороги для під’їзду з вулиці Івана Мазепи до житлового району на вул. Текстильників. Проєкт передбачає будівництво і реконструкцію доріг довжиною понад 1,8 км, вартість його 115 млн гривень.
Сьогодні, 17 лютого, Управління ЖКГ Чернігівської міської ради оголосило тендер на будівництво автомобільної дороги для під’їзду з вулиці Івана Мазепи до житлового району на вул. Текстильників. Проєкт передбачає будівництво і реконструкцію доріг довжиною понад 1,8 км, вартість його 115 млн гривень.
Фото із сайту Чернігівської міської ради

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на Чернігівську міську раду.

Тендер оголошений в системі публічних закупівель PROZORRO. Максимальна ціна закупівлі 115,8 млн грн., з них 60 млн грн. - фінансування державного бюджету.

Як проінформували в управлінні житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, проєкт передбачає будівництво і реконструкцію доріг загальною довжиною понад 1,8 км. З них 591 м - будівництво повністю нової дороги, яка проходить вздовж території ТОВ "Чернігіввовна" та ще двох підприємств. Саме вона повинна з’єднати вул. Івана Мазепи з житловим районом "Шерстянка". Виходить ця дорога на паркову алею, яка з’єднує вул. Самоквасова та вул. Текстильників.

Також до проєкту входить реконструкція ділянок існуючих доріг, які з обох кінців є продовженням тієї, що будується. А саме, 336 м - в парку "Казка", 586 м - на вулиці Івана Мазепи і 317 м - на вул. Ушинського. Відповідно до проєктної документації роботи розраховані на 2 роки. Виконувати їх будуть поетапно.

Громадські слухання, на яких обговорювалося будівництво згаданої автодороги, відбудися ще наприкінці 2017 року. Як розповів керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц, остаточний проєкт розроблений торік.

"Цього року в сезон хочемо виконати всі підготовчі роботи, плануємо прорізати дорогу, тобто в нижньому шарі виконати асфальтове покриття, щоб туди вже можна було їздити", - зазначив він.

Нова дорога матиме дві смуги руху шириною по 3,5 м кожна. Уздовж неї передбачені повноцінні тротуари, зупинки громадського транспорту, дощевідвід та інша необхідна інфраструктура.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...