UA | RU
21 серпня 2023, 13:21

Україна може не пустити цього року хасидів в Умань, - заява посла

фото: t.me/UJCUkraine

Посольство України попередило ізраїльський уряд, що хасидів можуть не пустити в Умань, якщо не припиниться депортація українців з Ізраїлю

Про це йдеться у повідомленні на сторінці диппредставництва в Facebook, передає RegioNews.

Зазначається, що ізраїльським паломникам не дозволять приїхати до Умані на іудейський Новий рік (Рош га-Шана), а уряд скасує безвізовий режим з Ізраїлем, якщо продовжиться висилка українців із території цієї країни.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, коментуючи слова президента Володимира Зеленського щодо проблем із візами для українців, заявив, що глава держави говорив про Ізраїль.

"Уряд України не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль. Ми зупинимо дію наших двосторонніх угод про безвізовий режим, як це передбачено статтею 7 міжурядової угоди. Цей варіант лежить на столі нашого уряду", - сказав Корнійчук.

Він додав, що в той час, коли "нам доведеться докласти всіх зусиль, щоби прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з високим ризиком безпеки та з величезними логістичними зусиллями, - з іншого боку, ізраїльський уряд ображає наших громадян, які прибувають до Ізраїлю".

Посол України в Ізраїлі назвав такі дії ізраїльської сторони "немислимими", і закликав прем'єра Ізраїлю Нетаньяху особисто підключитися до вирішення проблеми.

"Якщо Ізраїль хоче, щоб його громадяни могли приїжджати до України як туристи, зокрема в Умань, я вважаю, що прем'єр-міністр Нетаньяху має особисто втрутитися у пошук вирішення нинішнього стану справ", - зазначив дипломат.

За інформацією ЗМІ, багатьох українців, які прибувають до Ізраїлю, відправляють назад до України. За словами посла, наразі в Ізраїль не пропускають кожного десятого українця.

Нагадаємо, нещодавно посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що окупаційна армія РФ може влаштувати провокацію проти України і здійснити ракетний обстріл хасидів, які щороку приїжджають до Умані на паломництво.

Очікується, що цього року Україну планують відвідати понад 30 тисяч хасидів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності