UA | RU
11 березня 2024, 15:54

Затримання мікроавтобуса з 34 ухилянтами на Буковині: водій отримав підозру

фото: t.me/prokuratura_cherinvtsi

На Буковині повідомлено про підозру водію мікроавтобуса, який намагався незаконно переправити до Румунії 34 чоловіків призовного віку

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

Водію мікроавтобуса повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення через державний кордон України 34 чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України).

Також повідомляється, що йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 000 000 гривень.

За даними слідства, 24-річний уродженець Харківщини долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення осіб за кордон.

"Встановлено, що підозрюваний "працював" разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Румунії. Вартість таких послуг сягала від 4000 до 10000 євро з особи. Розрахунки, за так звані послуги, мали відбутися безпосередньо на території інших держав, а також по міжбанківському перерахунку. Спілкувались організатори із "замовниками послуг" через один із меcенджерів, надалі водій забезпечував трансфер "клієнтів" до лінії розмежування держкордону", - йдеться у повідомленні.

Мікроавтобус з чоловіками правоохоронці затримали 8 березня цього року за 3 км до українсько-румунського кордону, у межах села Стерче Чернівецького району Чернівецької області.

У вантажному відсіку транспортного засобу перебувало 34 військовозобов’язаних з 12 областей України.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 8 березня біля кордону з Румунією затримали вантажний мікроавтобус Mercedes Sprinter, всередині якого виявили 34 чоловіків призовного віку.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності