UA | RU
07 березня 2024, 14:03

У Чернівцях виник скандал після "виховної бесіди" поліцейської з учнями гімназії

фото: pixabay.com

Понад сто батьків учнів гімназії №5 "Інтеграл" у Чернівцях вимагають звільнити директорку через дії поліцейської, яка, ймовірно, під час виховної бесіди погрожувала дітям. Щодо дій керівництва закладу в управлінні розпочнуть перевірку

Про це у коментарі повідомила начальниця міського управління освіти Ірина Ткачук, передає RegioNews з посиланням на "Суспільне".

За словами Ткачук, 7 березня до гімназії прийшли понад сто батьків, які вимагають в управління освіти відсторонити директорку від виконання обов'язків, а згодом й звільнити її.

Наразі в управлінні консультуються з юристами щодо того, чи можна відсторонити директорку з посади на період службового розслідування.

"Є ймовірне порушення прав дітей. Я впродовж трьох годин розмовляла з батьками. Вони кажуть, що побоюються за життя та здоров'я дітей, якщо вони будуть перебувати в закладі. Це їхня позиція", – каже Ткачук.

Водночас Ткачук досі не змогла обговорити ситуацію з керівництвом закладу, оскільки директорка відповідає їм, що має бути на уроках.

6 березня у місцевих пабліках оприлюднили допис, в якому користувачі повідомляли, що під час бесіди на тему поведінки у школі представниця ювенальної поліції кричала на дітей, а також погрожувала їм. Згодом також оприлюднили аудіозапис частини бесіди. На ньому чути, як ймовірно поліцейська кричала на одну з учениць й змушувала її присідати, бо дівчина "не знає, що таке додаток". Коли дівчина відмовилася присідати через біль у ногах, жінка сказала їй після уроків зайти до кабінету з батьками.

Також на записі чути, як жінка кричить на дітей через розпущене волосся, кажучи: "Ви мене як побачили, одразу треба було завʼязувати "патли". А також критикувала одяг й казала: "Будете присідати всі мільйон разів".

"Якщо до вас не доходить через слово, коли вас просять, то дійде через біль у руках і ногах. У нас територія велика, прибирати є за ким", – чути на записі.

Після цього поліція розпочала службову перевірку.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео побиття дівчинки в одній зі шкіл Закарпаття, поліція проводить перевірку.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності