UA | RU
20 грудня 2023, 13:12

Олексій Федоричев підтримав соціальний проєкт по збереженню ментального здоров’я

У підтримку всеукраїнської програми ментального здоров’я Олени Зеленської «Як ти?», у Чернівцях відбувся психологічний тренінг «Жити. Мріяти. Діяти», організований волонтерами соціального проєкту «I DO | Я можу!».

Фінансово підтримав організацію та проведення заходу власник портових терміналів "ТІС", громадянин Угорщини Олексій Федоричев.

Головною метою тренінгу було навчити його учасників брати контроль над своїм життям після тривалої кризи та отримати навички емоційного відновлення.

Організаторам вдалось зібрати на тренінг понад двадцять учасників з усіх регіонів України.

"Ментальне здоров'я є важливим аспектом для виживання та процвітання будь-якої нації. Психологічна стійкість та здатність людей адаптуватися до стресових ситуацій, подолання травматичних подій і життєвих криз, сприяє збереженню стабільності та сприятливого розвитку суспільства. Розуміння та підтримка психічного здоров'я нації сприяють покращенню якості життя та створенню здорового емоційного середовища для кожного", - підкреслюють організатори заходу.

Вони переконані, що освіта та підтримка в галузі ментального здоров'я, доступність психологічної допомоги та ресурсів, розвиток програм психічного благополуччя зараз вкрай необхідні українському суспільству.

"На нашу думку, зараз вкрай необхідно всім волонтерам та благодійникам інвестувати свої сили, час та фінансову підтримку у збереження продуктивності, ініціативності та творчого потенціалу українців. Без цього неможливий подальший сталий розвиток нашої держави. Крім того, це результативна профілактика поширення соціальної патології та деструктивної поведінки серед громадян, яка може проявлятися в підвищенні агресії та злочинності", - підкреслюють організатори заходу.

Саме тому збереження та зміцнення психічного здоров'я людей зараз має бути одним з пріоритетів державної політики у сфері охорони здоров'я. Це — запорука процвітання та безпеки нації!

"Наша команда дуже вдячна Олексію Федоричеву, який надихнувся нашою ідеєю та підтримав нашу ініціативу по організації та проведенню психологічного тренінгу "Жити. Мріяти. Діяти" для тих, хто в цьому вкрай потребує – людей з прифронтових територій тощо. Нам вдалося зарядити учасників енергією та надихнути на життя", - резюмують волонтери.

Читайте також: Чотири термінали порту Південний виділять 400 тис. доларів на закупку додаткового ППО для Одеси, - Олексій Федоричев

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Закарпатті запрацював Центр рекрутингу української армії
01 травня 2024, 17:16
Росіяни обстріляли з "Ураганів" Гірник на Донеччині: є загиблі та поранені
01 травня 2024, 16:59
На Полтавщині чоловік підірвався на боєприпасі на кладовищі
01 травня 2024, 16:50
У Запорізькій області збудують 5 підземних шкіл: де саме
01 травня 2024, 16:33
Залякав, щоб мовчала: житель Дніпропетровщини розбещував 5-річну племінницю
01 травня 2024, 16:12
Затримана банда "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейні кулемети та снайперські гвинтівки
01 травня 2024, 16:11
Зеленський звільнив очільника Ужгородської РДА
01 травня 2024, 15:57
У Карпатах рятувальники допомогли туристу зійти з Говерли
01 травня 2024, 15:49
На Луганщині з російської армії масово дезертирують найманці з Непалу — ГУР
01 травня 2024, 15:20
Внаслідок обстрілу Нікополя постраждали 4 людини
01 травня 2024, 14:53