UA | RU
25 липня 2023, 22:02

На Буковині заблокували два канали переправлення ухилянтів: один з них організувала росіянка

Фото: СБУ

На Буковині правоохоронці заблокували ще два канали незаконного переправлення українців призовного віку за кордон. Один з них організувала росіянка

Про це інформує RegioNews з посиланням на управління СБУ в Чернівецькій області.

Повідомляється, що одну із протиправних схем організувала громадянка РФ, яка має посвідку на постійне проживання в Україні та проживає у місті Чорткові Тернопільської області.

Зловмисниця за гроші пообіцяла чотирьом чоловікам, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, нелегально переправити їх через держкордон поза межами пунктів пропуску до Румунії. Такий "трансфер" коштував понад 18 тисяч доларів та 5 тисяч євро.

За задумом "спецоперації" жінка повинна була привезти ухилянтів до ділянки так званого "зеленого кордону" на території Чернівецької області, а далі вони мали пішки перейти на румунський бік.

Проте успішній реалізації плану завадили правоохоронці, які затримали усіх учасників "турпоїздки".

Ще один канал переправлення для чоловіків, які хочуть втекти від призову, організував мешканець Чернівецького району. Він залучив ще двох своїх знайомих до незаконної схеми.

"Помічники" повинні були транспортувати двох "клієнтів" до держкордону, а організатор дистанційно керував їхніми діями. Така "послуга" коштувала до 6 тисяч доларів з особи.

Виконавців та ухилянтів затримали оперативники по дорозі в напрямку лінії держкордону.

Наразі трьом учасникам протиправних схем повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Нагадаємо, раніше на Тернопільщині колишньому керівникові військового комісаріату повідомили про підозру за переправляння за кордон ухилянтів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності