UA | RU
17 березня 2023, 15:20

Чоловік з гранатою прийшов у приміщення суду в Чернівцях

фото з відкритих джерел

В Чернівцях чоловік прийшов до апеляційного суду з гранатою та травматичним пістолетом. Після перемовин з правоохоронцями, він добровільно віддав зброю

Про це пише RegioNews з посиланням на місцеве видання "Чернівецький промінь".

Через інцидент було евакуйовано дітей зі школи, яка розташована поруч з будівлею суду. Правоохоронці перекрили вулицю.

Як пише видання, в апеляційному суді розглядалась справа під час якої засудили чоловіка до 5 років. Батько засудженого взяв гранату й почав погрожувати підірвати її.

Як розповів начальник ГУНП у Чернівецькій області Руслан Дударець, чоловік намагався потрапити до апеляційного суду з гранатою, однак після перемовин з правоохоронцями - добровільно її здав.

"До Апеляційного суду на судове засідання прийшов батько засудженого. Дізнавшись, що сину змінили міру запобіжного заходу на взяття під вартою, він хотів пройти до нього у залу судового засідання. На пункті пропуску, де стоїть металошукач, його зупинили працівники судової охорони і запитали про заборонені предмети. Чоловік дістав з кишені гранату і показав її”, - розповів Дударець.

Батько засудженого вийшов до вхідних дверей суду. Правоохоронці провели з ним перемовини після чого він добровільно віддав гранату й травматичний пістолет.

"Чоловік нікому не погрожував, але висловив невдоволення, що сину призначили такий жорсткий вирок”, - додав начальник ГУНП.

За словами правоохоронців, чоловік є військовослужбовцем. Через інцидент йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Києві на станції метро "Мінська" у чоловіка в кишені виявили гранату "Ф-1" та запал до неї, йому загрожує до семи років ув’язнення.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності