UA | RU
19 липня 2023, 16:33

Логвинова Олена Валентинівна

Головний лікар (директор) Міської стоматологічної поліклініки №7 у Харкові, стоматолог-терапевт вищої категорії
Головний лікар (директор) Міської стоматологічної поліклініки №7 у Харкові, стоматолог-терапевт вищої категорії

Олена Логвинова народилася 29 грудня 1979 року.

Освіта

Середня: Академічна гімназія №45, Харків.

Вища: Харківський державний медичний університет (нині – ХНМУ), спеціальність – стоматологія, 2002 рік; Харківський національний університет імені Каразіна, спеціальність – менеджмент, 2021 рік.

Співавтор наукових статей на теми діджиталізації стоматологічних послуг та методів управління розвитком сфери охорони здоров'я.

Кар'єра

Серпень 2002 – липень 2003 – лікар-інтерн у КУОЗ "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

Серпень 2003 – квітень 2012 – лікар-стоматолог-терапевт у КУОЗ "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

Квітень 2012 – квітень 2017 – лікар-стоматолог-терапевт першої категорії у КЗОЗ "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

Квітень 2017 – червень 2020 – лікар-стоматолог-терапевт вищої категорії у КЗОЗ "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

3 червня 2020 року – 8 вересня 2020 року – виконувач обов’язків головного лікаря у КНП "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

8 вересня 2020 – 31 грудня 2021 – головний лікар у КНП "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

1 січня 2022 року – дотепер – директор у КНП "Стоматологічна поліклініка №7" Харківської міської ради.

Родина

Виховує сина.

Діяльність

Олена Логвинова працює у стоматологічній поліклініці №7 вже понад 20 років, останні 3 роки – на посаді керівника. Вона очолила медзаклад навесні 2020 року, невдовзі після старту другого етапу медичної реформи.

За словами Логвинової, їй вдалося збільшити надходження на поліклініку від Національної служби здоров'я України у 4,5 разів – зі 140 тис. грн у середині 2020 року до 500 тис. грн на початку 2023 року. Водночас власні надходження поліклініки зросли у 20 разів – до понад 1 млн грн.

Згідно з інформацією у ЗМІ, Логвинова також провела в поліклініці оновлення обладнання та ремонт. Так, у період 2020-2023 років медзаклад закупив 8 нових стоматологічних установок (середня вартість – 150 тис. грн), ультрафіолетові стерилізатори, медичні холодильники, компресори тощо, повністю оновлені стоматологічні інструменти, встановлені кондиціонери в залах очікування відремонтовано стоматологічні кабінети.

"Якість лікування і комфорт пацієнтів і лікарів у нашій поліклініці ми поставили на головне місце. Починаючи з середини 2020 року, почали стабільно оновлювати поліклініку", – заявляла Логвинова.

Також у її планах – впровадити в поліклініці технологію CAD/CAM: "Якщо говорити просто, це такий собі мінізаводик, коли відсканував ротову порожнину, змоделював, а фрезерний верстат на штучному інтелекті виготовив коронку або протез.".

У поліклініці працюють понад 70 осіб: стоматологи-терапевти, стоматологи-хірурги, ортодонти, ортопеди та анестезіологи. Діють три відділення: дитяче, доросле та ортопедичне. Є своя зуботехнічна лабораторія та рентген-кабінет із 3D-томографом. Поліклініка розташована на проспекті Перемоги, 53а (Олексіївка, Шевченківський район). Сайт поліклініки: 7stom.city.kharkov.ua.

Заяви та цитати

Про поновлення стабільної роботи поліклініки

Протягом трьох місяців, наприкінці весни – на початку літа 2020 року, поліклініка працювала мінімально. Прийом здійснювали лише кілька фахівців, інші перебували у відпустці власним коштом. Тоді, на старті медреформи, лікарні вторинного та третинного рівня ще тільки адаптовувалися до роботи з новою системою оплати за пролікованих пацієнтів.

Логвинова зазначала, що з такими труднощами в поліклініці вдалося впоратися: "Ми скоро навчились й адаптувалися! Почали щільно опрацьовувати з кожним лікарем його роботу з відповідними електронними системами, в які вчасно вносили кожен пролікований випадок, отримували й аналізували звітність від НСЗУ щодо електронної системи, опрацьовували помилки при внесенні пацієнтів до бази. Думаю, саме тому зараз у нас щомісяця зростають надходження від НСЗУ"

Головлікар додає, що кількість пацієнтів у поліклініці безпосередньо залежить від якості лікування, від уміння лікарів та всього персоналу, від спектра послуг. Важливо коректно, адекватно та чемно спілкуватися з людьми, залишаючи гарне враження та мотивуючи пацієнтів звертатися саме до них. Це постійно проговорюють зі співробітниками поліклініки.

Робота поліклініки під час пандемії коронавірусу:

"Ми дотримувалися всіх рекомендацій МОЗ та ВООЗ. Ми вакциновані всі. У нас було внутрішнє розпорядження: будь-яке чхання чи чиєсь "я захворів", значить, ти не приходиш на роботу, йдеш до лікарні й тільки з негативним ПЛР-тестом знову повертаєшся до роботи. Ми в ці ігри не грали. Так, було два випадки захворювання серед медперсоналу, але це була стандартна, побутова історія".

Про роботу стоматполіклініки під час війни

Наприкінці 2022 року Олена Логвинова розповідала, що стоматполіклініка №7 не припиняла роботу під час повномасштабного російського вторгнення.

"Лікарі нашої поліклініки дуже відважні. У розпал вторгнення, під час обстрілів медики разом зі своїми сім'ями жили в лікарняному укритті та працювали невтомно. Будь-коли надавали прийом. І не лише ургентний. Ми завжди, а особливо під час війни, входимо у становище, йдемо на зустріч пацієнту та даємо більше", – заявляла Логвинова.

Тоді вона наголошувала, що поліклініка була однією з перших, яка встановила генератор. Під час масштабних відключень світла продовжувала приймати пацієнтів. Окрім того, ще до початку війни в будівлі лікарні встановили нову накопичувальну систему водопостачання, завдяки якій у поліклініці завжди була вода.

"І навіть коли район міста був без світла, наші двері завжди були відчинені: зарядити телефони, зігрітися, розігріти їжу та навіть помитися. Ми стали своєрідним пунктом незламності", – заявляла головлікар.

Про структуру зарплат у поліклініці

За словами Олени Логвинової, медики в поліклініці №7 отримують не менше 20 та 13,5 тис. грн:

"Перейшовши повністю на госпрозрахунок, була можливість переглянути колективний договір, піти на "погодинку" та, не порушуючи закону, платити "мінімалку". Ні! 20 тис. та 13,5 тис. грн! Нині це базовий оклад. Ми повністю виконуємо умови постанови Кабміну! Зрозуміло, хтось працює на ставку, хтось на пів ставки, хтось на чверть. Але рахуємо від окладу в 20 і 13,5 тис.".

Головний лікар розповідає, що розробила тарифну сітку оплати, яка залежить від досвіду роботи лікарів та їхньої кваліфікації.

Про нові формати роботи комунальних стоматологій

Навесні 2023 року в Україні стартував третій етап медичної реформи, який передбачає формування спроможної мережі лікарень. У цьому контексті Логвинова пропонує розглянути можливість запровадження нової структури роботи харківських комунальних стоматполіклінік.

Як варіант – об'єднати всі міські поліклініки в територіальне медичне об'єднання (ТМО) або окремо приєднати ці стоматполіклініки до великих лікарень. Це, за її словами, дасть змогу зберігати високі надходження від НСЗУ та залишити максимально доступними базові стоматологічні послуги для містян.

Про переваги комунальних стоматологій

Олена Логвинова вважає, що перевага комунальних стоматологій у тому, що вони надають широкий спектр послуг. Наприклад, у її поліклініці працює низка профільних фахівців, починаючи від дитячого стоматолога-терапевта, дитячого стоматолога-хірурга, дорослого стоматолога-терапевта, дорослого стоматолога-хірурга та до ортопеда, ортодонта, анестезіологів.

"Ми в таких умовах, коли стоматологія завжди була платною, але в комунальній стоматології є механізм і можливість піти назустріч і дати пацієнту більше. І ми завжди це робимо!", – зазначає лікар.

Що характерно хорошому стоматологу

Олена Логвинова: "Хорошому стоматологу притаманно мати клінічне мислення. А що таке клінічне мислення? Це професійне, творче вирішення питань діагностики, лікування та визначення прогнозу хвороби у пацієнта на основі знань, досвіду та лікарської інтуїції. Не просто лікувати зуб, а зрозуміти чому, подивитися сусідній, подивитися прикус, подивитися скронево-нижньощелепний суглоб і в разі потреби направити на додаткове дослідження чи консультацію суміжних фахівців. Я люблю командну роботу і вважаю за правильне консультувати пацієнта, якщо можливо, відразу групою фахівців".

Про встановлення вінірів та відбілювання зубів

Олена Логвинова: "Якщо пацієнт хоче, то чому б і ні. Протипоказаннями є відверті тріщини емалі. Тоді пацієнту треба розпочинати з цього. Буває й підвищена чутливість зубів, і навіть тут, якщо пацієнт дуже хоче, тоді він користується спеціальними пастами, запечатаємо всі мікротріщини, потім процедура відбілювання та знову спеціальні пасти";

"Встановлення вінірів не шкодить здоров'ю. Так само, як і з відбілюванням: якщо ти хочеш і можеш собі дозволити, будь ласка. Але дотримуємося головного принципу "не нашкодь"! Все, що не шкодить здоров'ю, не забороняється. При пролікованих зубах, за правильного, грамотного виконання людина отримує результат".

Про те, як часто приходити на профілактичний огляд до стоматолога

Олена Логвинова: "Люблю своїх пацієнтів спостерігати мінімум двічі на рік. У вересні – після закордонних відпусток, коли змінювалася звична їжа, вода, клімат – і через півроку".


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Снайпери ССО знищили російських піхотинців на Донеччині
29 квітня 2024, 17:19
На Одещині викрили канал переправлення жінок за кордон у трудове рабство
29 квітня 2024, 16:59
У Рівному загорівся житловий будинок, постраждали троє людей
29 квітня 2024, 16:55
Росіяни знову обстріляли Кізомис на Херсонщині: є поранений
29 квітня 2024, 16:53
Італійські благодійники передали для України три автомобілі швидкої допомоги
29 квітня 2024, 16:34
У ТЦК розповіли, чи можуть українські чоловіки зараз оновити військово-облікові дані за кордоном
29 квітня 2024, 16:30
Місце України – в НАТО: Столтенберг назвав головну умову членства в Альянсі
29 квітня 2024, 16:20
На Вінниччині тепловоз протаранив легковик: є загиблий
29 квітня 2024, 15:58
На Львівщині двоє людей постраждали через укуси змій
29 квітня 2024, 15:37
Стікала кров’ю та скулила: мешканець Харкова порізав ножем безпритульну собаку
29 квітня 2024, 15:10
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »