UA | RU
25 січня 2021, 09:46 333

Головко Михайло

Колишній голова Тернопільської обласної ради
Колишній голова Тернопільської обласної ради

Народився 3 травня 1983 року в селі Токи Підволочиського району Тернопільської області.

Профіль у Facebook

Публічна сторінка у Facebook

Профіль в Instagram

Сторінка у Wikipedia

Освіта

2000 р. – закінчив Тернопільську загальноосвітню школу №9.

2005 р. – закінчив Тернопільську академію народного господарства. Отримав диплом магістра з відзнакою за спеціальністю "Міжнародна економіка".

2011 р. – закінчив аспірантуру Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, кафедра "Маркетинг на виробництві".

2012 р. – отримав диплом за спеціальністю "Правознавство" у київській Міжрегіональній академії управління персоналом.

2018 р.  – захистив кандидатську дисертацію на тему: "Трансформація податкової системи України в умовах фіскальної децентралізації" і став кандидатом економічних наук.

Кар’єра і бізнес

2001–2005 рр. – організатор суспільно-громадських заходів Товариства охорони прав і гідності учнів "Фортеця".

2007–2012 рр. – займався підприємницькою діяльністю (встановлення систем кондиціювання повітря і вентиляційних систем).

Політичний бекграунд

З 2002 року – член спочатку "Соціал-національної партії України", а з 2004 року, після перейменування, –  Всеукраїнського Об'єднання "Свобода", член політичної ради партії.

2006-2011 рр. - голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода".

У 2006 та 2007 роках балотувався до Верховної Ради за списком ВО "Свобода".

У 2006-2012 роках – депутат Тернопільської міської ради від ВО "Свобода" двох скликань.

2011 – 2012 рр. – заступник голови Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".

У 2012-2014 рр. –  депутат Верховної Ради 7-го скликання за одномандатним виборчим округом № 164 (Тернопільська область) від ВО "Свобода", брав участь у Євромайдані.

У 2014-2019 рр. – народний депутат 8-го скликання. Член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Обраний за виборчим округом № 164 (Тернопільська область) від ВО "Свобода". Позафракційний. З 17 червня 2015 року був головою міжфракційного депутатського об’єднання "За тверезе майбутнє".

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9-го скликання по 164 округу від ВО "Свобода".

25 листопада 2020 року обраний головою Тернопільської обласної ради. 23 жовтня 2023 року звільнений із посади депутатами облради. Причиною стало затримання Головка влітку того ж року. За версією правоохоронців, чиновник вимагав хабаря від бізнесмена-волонтера за підписання актів виконаних робіт.

Сім'я

Дружина – Головко Мар'яна Василівна. Діти – Гордій, Лук’ян, Богдан та Макар.

Декларація

В декларації за 2019 рік вказав: об’єкти нерухомості: квартира 64 м кв. і 50% станції технічного обслуговування з автомийки в Тернополі, а також нежитлове приміщення площею 445,8 м кв. у с. Новики Тернопільської області.

У Головка є три транспортних засоби: дві автівки Honda CR-V 2012 року, придбані у 2013 та 2016 році, а також Honda Pilot 2018 року, придбана у 2019 році.

Сукупний дохід сім’ї голови облради складає 938,3 тис. грн, з яких 150 тис. грн – грошовий переказ матері декларанта його дружині, а 350 тис. грн – дохід від продажу авто. Грошові активи, що  зберігаються в готівці: $30 тис. та 50 тис. грн.

Дружина декларанта оформила у вересні 2019 року кредит на суму 649,1 тис. грн. Видатки – 148 тис. грн внесок до виборчого фонду кандидата в Президенти України.

Скандали

За даними ЗМІ, у 2016 році Національний банк України подавав позов до суду на народного депутата Михайла Головка за поширення недостовірної інформації з вимогою спростування неправдивої інформації та компенсації завданого морального збитку. За словами керівництва Нацбанку, Головко поширював інформацію про те, що НБУ рекомендував клієнтам банку "Хрещатик", який належить до категорії неплатоспроможних, переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Нацбанку.

Нардепа Михайло Головко входив до рейтингу найменш відповідальних депутатів Верховної Ради у 2015 та 2016 роках.

За дослідженням "Опори" 2016 році Головко увійшов до топ-5 депутатів, які внесли найбільше законопроектів, що не стосуються предмету відання комітету, в складі якого працює депутат.

У 2018 році в ЗМІ з’явилась інформація, що Головко є головним "тітушководом" Тернополя після того, як в мережі з’явилися фото, на яких людина, дуже схожа на народного депутата-свободівця Михайла Головка зустрічається в кафе з куратором тітушок, що захищають в Тернополі незаконну забудову на території Парку Національного Відродження.

Перед парламентськими виборами у 2019 році кандидат в народні депутати Михайло Головко намагався вплинути на волевиявлення виборців шляхом роздавання товарів та організації свят:

  • долучився до проведення святкування Дня села Сухівці Тернопільської області;
  • відкрив три дитячі майданчики у селах Тернопільської області;
  • подарував футбольні м'ячі та форму дитячим футбольним командам у 6 селах 164 виборчого округу, а також у місті Шумськ;
  • організував дитячі свята у 5 селах 164 виборчого округу.

За даними місцевих ЗМІ, автомийка, 50% якої належать дружині Головка, в 2019 році побудована на комунальній землі. Тернопільська міська рада передала своєму комунальному підприємству "Тернопільбудінвестзамовник", а воно у 2018 році уклало інвест-угоду із ФОП Паскевичем Андрієм Ярославовичем, якому належить друга половина автомийки. Предметом інвестування, згідно із згадуваною угодою, є діяльність з будівництва та обслуговування станції технічного обслуговування. Комунальне підприємство дозволило безкоштовно збудувати приватному підприємцю на комунальній ділянці приватну автомийку та зобов’язується допомогти в оформлені права власності на інвестований об’єкт нерухомості.


16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Євлаш Ілля Олегович
Речник Повітряних сил ЗСУ
Самойленко Олександр Степанович
Голова Херсонської обласної ради
Всі досьє »