UA | RU
Геннадій Москаль Екс-голова Закарпатської обласної державної адміністрації info@regionews.ua
17 липня 2020, 18:40

"Децентралізація" від "слуг" закінчилася жорсткою централізацією

ОТГ, які ненадовго відчули смак свободи і незалежності від місцевої влади, зараз прогнозовано заганяються в нові, укрупнені райони
ОТГ, які ненадовго відчули смак свободи і незалежності від місцевої влади, зараз прогнозовано заганяються в нові, укрупнені райони
Фото з відкритих джерел

Вважав і вважаю досі — в умовах фінансової й економічної кризи, війни, епідемії та інших наших проблем вперто проштовхувати цю недореформу, що абсолютно відірвана від життєвих реалій, не те, що недоречно, а просто злочинно!

Наслідки всі відчують на собі незабаром — коли почнеться ліквідація комунальних установ, підприємств та організацій тих районів, які панове депутати так легко пустили "під ніж". Десятки тисяч людей, які там працювали, будуть викинуті на вулицю й залишаться без роботи, як це нині вже відбувається поки що в поодиноких випадках. Скажіть, ну яке ОТГ візьме на себе і потягне фінансування колишніх районних лікарень, музичних шкіл, стадіонів та інших соціальних об’єктів знищуваних районів? Людей просто звільнять з роботи, бо коштів на їх утримання в ОТГ не буде, а в новостворених районах з новими адміністративними центрами будуть нові районні комунальні установи — там своїх працівників вистачатиме!

Думаю, що закарпатці щиро "віддячать" своїм депутатам та політичним силам, до яких ті входять, за таку "турботу" та "покращення вже сьогодні" в стилі, прости Господи, Януковича. Особливо цікавлять, як голосували мажоритарники, оскільки ті, на відміну від списочників, мали б знати, що таке безпосередня робота з людьми. Нещодавно я публічно всіх їх закликав висловити власну позицію щодо укрупнення районів. Сьогодні вони висловили цю позицію в сесійній залі (або мудро промовчали).

Ось, наприклад, "слуга народу" Михайло Лаба — проголосував за знищення тих районів, які входять в його виборчий округ. То виникає питання: кого він зараз представляє у Верховній раді як депутат? І чим від думав, коли голосував, невже своєю лівою лабою?)) Може треба бути послідовним до кінця і здати депутатський мандат?

Або, приміром, Роберт Горват — проголосував за знищення свого рідного Перечинського району, а також за входження обласного центру — Ужгорода (від якого, власне, і балотувався) — до новостворюваного Ужгородського району. Ну що це за ідіотизм?

За Василя Петьовку, який теж вчергове підлабузницьки підтримав "слуг",краще вже нічого не казатиму; єдине, що зауважу для всіх, кому ці "слуги" щось пообіцяли за лояльність — вас обов’язково кинуть, запам’ятайте мої слова…

До речі, панове Горват, Петьовка та деякі інші нардепи активно просувають об’єднання "Рідне Закарпаття", через яке намагатимуться проштовхнути до місцевих рад своїх людей.

Виходячи з їх голосувань зі знищення закарпатських районів (яке в подальшому призведе і до знищення області), треба було назвати своє об’єднання "Домовина Закарпаття" — адже перший серйозний цвях в існування області вони вже вбили.

Інші мажоритарники від Закарпаття виявилися мудрішими і були або відсутні, або не голосували. Вичікують, що скаже народ, коли побачить, до цього все це призведе. Мудро, але вистачить ненадовго)).

Тепер подивимося, які парламентські фракції виступили категорично проти цієї недореформи і, відповідно, створення величезних проблем для простих людей на рівному місці. Це "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос" та ОПЗЖ. Ні за кого з них не агітую голосувати на місцевих виборах — переконаний, що закарпатці цього разу зроблять усвідомлений і продуманий вибір. Тому що, люди на Закарпатті — на відміну від їх депутатів — не тупі кретини на підтанцовці у клоунів, які власними руками нищать рідний край. На сьогодні в мене все.




 
Підписуйтесь на RegioNews
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Зеленський провів перше засідання РНБО в оновленому складі: названо пріоритетні завдання
29 березня 2024, 13:04
На Дніпропетровщині ворожий дрон влучив в авто: є загиблий
29 березня 2024, 12:59
Житель Чернігівщини надавав окупантам інформацію про учасників АТО
29 березня 2024, 12:43
На Житомирщині затримали ділків, які постачали до РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам
29 березня 2024, 12:13
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування стосовно офіцера з Апарату ЗСУ
29 березня 2024, 12:09
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
29 березня 2024, 11:58
Пошкоджено енергетичні об'єкти в шести областях України, — Шмигаль
29 березня 2024, 11:41
Росіяни атакували Берислав: постраждав чоловік
29 березня 2024, 11:37
Жителька Сумщини шпигувала за Силами оборони та наводила російські авіабомби
29 березня 2024, 11:22
Мобілізовувати ще 500 тисяч людей не треба, цифра зменшена, — Сирський
29 березня 2024, 11:01