UA | RU
Олександр Коваленко Військовий експерт info@regionews.ua
26 березня 2024, 10:29

Про ураження "Нептуном" десантного корабля "Костянтин Ольшанський"

Щодо поразки БДК "Костянтин Ольшанський", про яку стало відомо сьогодні вранці. За словами спікера Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, ураження було здійснено ракетою ПКРК "Нептун", тобто Р-360.
Щодо поразки БДК "Костянтин Ольшанський", про яку стало відомо сьогодні вранці. За словами спікера Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, ураження було здійснено ракетою ПКРК "Нептун", тобто Р-360.

У даної ракети можливості ефективного ураження цілей водотоннажністю 5 тис тонн. Ракетний крейсер "Москва", водотоннажністю 8 тис тонн був потоплений за допомогою поразки двома Р-360.

Іншими словами, при вдалому потраплянні, у БДК "Костянтин Ольшанський", повною водотоннажністю 4 тис тонн, навряд чи залишаться шанси на експлуатацію окупантами.

Аналогічно і середній розвідувальний корабель ближньої, далекої морської та океанської зони проекту 18280 Іван Хурс. Хоча він відрізняється від БДК архітектурою і його слід розглядати більше не як об'єкт з водотоннажністю 4 тис тонн, а як корабель з критичним показником 2,5 тис тонн.

Загалом, один суцільний Мазаль тов!

Але що радує не менше - ПКРК "Нептун" продовжує виконувати завдання. Той самий ПКРК "Нептун", який деякі "експерти" називали безглуздим та безнадійним. Ну так, ну так... бабло нажите на підриві обороноздатності через лобіювання спати спокійно, мабуть, під гуркіт ППО, не заважає.

 
Підписуйтесь на RegioNews
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності