UA | RU
03 травня 2023, 10:35

Нова нічна атака дронами по Україні: які наслідки

Чергова атака дронами-камікадзе іранського виробництва по Україні відбулась вночі, 3 травня. Більшість запущених по українських містах безпілотників захисники збили, однак без влучань не обійшлось
Чергова атака дронами-камікадзе іранського виробництва по Україні відбулась вночі, 3 травня. Більшість запущених по українських містах безпілотників захисники збили, однак без влучань не обійшлось
Фото: із відкритих джерел

Під час нічної атаки дронів-камікадзе по території України російські окупанти запускали БПЛА з Азовського моря та з аеродрому в Брянській області, інформує RegioNews.

Вночі окупанти атакували Україну дронами, під час нічної атаки російськими дронами Повітряні сили ЗСУ збили 21 з 26 запущених "шахедів".

"Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань "Центр", "Схід" та "Південь", - йдеться в повідомленні Повітряних Сил.

Окупанти запустили дрони з двох напрямків: з Брянської області та зі східного узбережжя Азовського моря.

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що противник часто завдає ударів саме з цього напрямку.

"Знищено 21 ударний дрон з 26. Атакували, звісно з двох напрямків ще до опівночі. Традиційно атакують з аеродрому Сеща Брянської області, це з півночі нашої країни, а також зі східного узбережжя Азовського моря. Саме звідти противник також часто завдає ударів", - розповів Ігнат.

Київ

Київ цієї ночі був атакований дронами-камікадзе типу "Shahed". Сили протиповітряної оборони ЗСУ збили усі ворожі БПЛА, що летіли на столицю. Внаслідок повітряної атаки противника жертв та руйнувань немає.

Нинішня повітряна атака Києва з боку російських військ стала третьою за останні шість днів.

"Столиця України зазнала чергового повітряного нападу з боку ворога. Третього за останні 6 днів! Цього разу Київ був атакований виключно дронами. За попередньою інформацією, рашисти, як зазвичай, використали іранські БПЛА "Shahed". Звичайною та незмінною залишається і тактика противника - з настанням темного часу доби, країна-терорист запустила свої баражуючі боєприпаси з різних напрямків", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За словами Попка, дані оперативного зведення на цей момент - без жертв та руйнувань. Інформація уточнюється.

"Приліт” у Кропивницькому

Як інформують в Кіровоградській ОВА, обласний центр у середу, 3 травня, уночі атакували одразу три російські дрони-камікадзе.

"На Кіровоградщині є прильоти. Близько третьої ранку, одразу три шахеди "Герань-2″, атакували нафтобазу в обласному центрі. Обійшлося без жертв”, – розповів очільник відомства Андрій Райкович.

Райкович поінформував також, що усі служби відпрацювали оперативно.

"Ліквідація наслідків прильоту почалася одразу. Інформація про пошкодження уточнюється", - повідомив голова ОВА.

Влучання "шахедів” по Дніпру

У Дніпрі російський дрон влучив по адмінбудівлі. Виникла пожежа, але вогонь вже загасили, повідомив очільник місцевої ОВА Сергій Лисак.

На місці влучання виникла пожежа, її оперативно загасили рятувальники. Мешканці міста не постраждали. Захисникам України при цьому вдалося збити у небі над Дніпропетровщиною 7 ворожих дронів-камікадзе.

"Вночi оборонці неба з повітряного командування "Схiд" збили над Днiпропетровщиною 7 дронiв. Але один Shahed-136 все ж дiстався цiлi", - повідомив він.

Мешканці міста не постраждали.

Атака дронів на Миколаївську область

На Миколаївщині російський Shahed влучив у приватний будинок, поінформував голова ОВА Віталій Кім. Подія відбулась на території Куцурубської громади.

"3 травня, о 03:50 внаслідок влучання БпЛА типу Shahed-131/136 виникла пожежа приватного домоволодіння на території населеного пункту Куцурубської громади. Займання було оперативно ліквідовано підрозділом ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Постраждалих немає”, – розповів він.

Другий дрон-камікадзе, який росіяни запустили по Миколаївській області, знищили Сили оборони.

Удар дронами по Костянтинівці

Під час масованої атаки БПЛА по Україні в середу, 3 травня, окупанти запустили дрони-камікадзе і по Костянтинівці Донецької області. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Серед ночі росіяни ударили по Костянтинівці дронами-камікадзе", - розповів він.

Кириленко додав, що також вдень місто зазнало артобстрілу - поранено 1 людину, пошкоджено 2 інфраструктурні об'єкти, 5 багатоповерхівок і 7 приватних будинків.

Нагадаємо, 1 травня близько 02:30 ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря. Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 15.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Прикарпатті засудили жінку за спробу вбивства 12-річної дівчинки та викрадення двох дітей
27 квітня 2024, 23:17
ДТП у Броварах: президент ухвалив кадрове рішення
27 квітня 2024, 21:16
В СБУ розповіли, скільки російської техніки знищили за два тижні та показали відео
27 квітня 2024, 20:12
У Міноборони розповіли про альтернативу ТЦК після отримання повістки
27 квітня 2024, 18:01
Над Одещиною знищили два розвідувальні дрони росіян
27 квітня 2024, 17:28
Окупанти обстріляли Станіслав на Херсонщині: є постраждала
27 квітня 2024, 16:49
Україна не зверталася до Польщі щодо видачі чоловіків, – посол
27 квітня 2024, 16:27
Росіяни стали частіше використовувати ракети Х-59 та Х-69, – Повітряні сили
27 квітня 2024, 15:55
Голову РДА, який пʼяним вчинив ДТП у Броварах, взяли під варту
27 квітня 2024, 15:29
Росіяни обстріляли пожежну частину у Чернігівській області
27 квітня 2024, 14:53