UA | RU
21 квітня 2023, 12:00

Нічна дронова атака по Україні: де зафіксовано влучання та які наслідки

Сьогодні, 21 квітня, вночі росіяни здійснили чергову дронову атаку по території України. Ворожі дрони атакували Київську, Полтавську та Вінницьку області
Сьогодні, 21 квітня, вночі росіяни здійснили чергову дронову атаку по території України. Ворожі дрони атакували Київську, Полтавську та Вінницьку області
фото: ДСНС

За інформацією Military Media Center, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 11 областей України, передає RegioNews.

Загалом із різних видів озброєння (стрілецька зброя, гранатомети, міномети, танки, артилерія, РСЗВ, ЗРК С-300, ударні БПЛА, тактична авіація) здійснено обстріли 107 населених пунктів, підтверджено ураження 34 об’єктів інфраструктури.

Скільки дронів атакувало Україну

За даними Повітряних сил ЗСУ, під час сьогоднішньої атаки Росія випустила по Україні 12 дронів з північного напрямку (Брянської області).

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Центр" було знищено 8 іранських безпілотників типу Shahed-136/131.

Де зафіксовано влучання та які наслідки

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що вночі, 21 квітня, росіяни обстріляли Полтавський район Полтавської області. За його словами, загарбники влучили в цивільну інфраструктуру.

"Рятувальники працюють над приборканням пожежі. Попередньо постраждалих немає", - сказав він.

Керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що внаслідок атаки дронами вночі, 21 квітня, є потрапляння в об'єкт інфраструктури Вінницької області

"На жаль, в нашому регіоні є влучання в об'єкт інфраструктури, у Вінницькій області. Але все ж таки більшість "шахедів" були збиті", - розповіла вона.

У ДСНС повідомили про ліквідацію пожеж внаслідок влучань ворожих дронів у Полтавській та Вінницькій областях

"Попередньо, на щастя, без жертв. У Вінницькій області пожежу вже ліквідовано. У Полтавській області станом на ранок ліквідація наслідків обстрілу триває", - розповів голова ДСНС Сергій Крук.

Він додав, що на ліквідацію нічних обстрілів залучалися понад 150 людей особового складу та понад 30 одиниці техніки ДСНС.

Особливості нових дронових атак ворога

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що росіяни шукають нову тактику під час атаки дронів-камікадзе по Україні і вони полюють не просто на об’єкти критичної інфраструктури, а вишукують і сили, і засоби ППО.

"Більш дешевим способом, ніж ракети вони зараз атакують, оскільки економлять їх", - зазначила вона.

За словами Гуменюк, наразі напрямки для ударів ворог використовує різні.

"Якщо минулі ночі вони атакували з напрямку Азовського моря, то зараз вони вишукують різні способи і намагаються атакувати з різних напрямків - північного, північно-західного, північно-східного", - додала вона.

Вона додала, що наразі окупанти саме підбирають тактику, яка буде для них найбільше ефективною. Але все ж таки 10, 12, 14, 15 дронів за одну атаку вони все одно використовують таким більш менш хвилеподібним способом.

"Тобто перша лінія виявляє ППО, де вона почне працювати, друга намагається влучити, третя вже атакує об’єкти інфраструктури, які є основними цілями", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше у розвідці заявили, що окупанти змінюють тактику масованих ракетних ударів по Україні. Наразі ворог взяв умовну перерву, щоб накопичити сили для атак тих цілей, які є важливими через контрнаступ українських сил.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності