UA | RU
27 лютого 2023, 11:10

Ворог вночі атакував дронами Київ та Хмельницький: усі подробиці

Російські війська сьогодні вночі з 23.00 до ранку атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва. Ворог атакував Київ та Хмельницький
Російські війська сьогодні вночі з 23.00 до ранку атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва. Ворог атакував Київ та Хмельницький
Ліквідація пожежі у Хмельницькому 27 лютого

RegioNews зібрав всі подробиці, відомі про нічну атаку дронів.

Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, що окупанти застосували над територією північних та західних областей країни 14 БпЛА типу Shahed. Попередньо 11 дронів даного типу збили українські сили протиповітряної оборони.

Моніторингові групи зазначають, що сьогодні вночі ворог змінив місце пуску БПЛА Shahed. Тепер запуск відбувається поруч з Чернігівською областю. Це дозволяє пускати дронам невеликими групами, робити фальш-цілі та атакувати і Захід України

Київ

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що нічна повітряна тривога в столиці тривала п'ять з половиною годин. У повітряному просторі навколо Києва було збито 9 БПЛА.

"За попередньою оцінкою, ворог застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Атака дронів фактично здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. Таким чином противник намагався реалізувати свою тактичну мету - виснажити нашу ППО", - зазначається у повідомленні.

За попередніми даними обійшлося без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури.

Хмельницький

Російські війська сьогодні вночі, 27 лютого, атакували Хмельницький за допомогою іранських дронів-камікадзе. Всього зафіксовано три удари.

"Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА. Наразі відомо про одного загиблого та 4 поранених", - зазначив мер Хмельницького Олександр Симчишин.

За його словами, внаслідок атаки пошкоджено низку будівель, серед яких і житлові будинки. Також під час атаки загинув працівник рятувальної служби. Ще чотири особи отримали поранення.

"Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА.На разі, відомо про 1 загиблого та 4 поранених", - розповів Симчишин, додавши, що загиблий - рятівник ДСНС.

За даними голови Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, внаслідок нічних ударів по Хмельницькому 4 поранених людей було доставлено у лікарню.

"У трьох з них важкий стан, але їх життю уже нічого не загрожує. Дівчину, яка була доставлена у лікарню, відпустили на амбулаторне лікування", - розповів він.

Згодом стало відомо про ще одного загиблого.

"На жаль, маємо ще одну смерть у лікарні. Лікарям не вдалося врятувати життя ще одного Героя - рятувальника. Співчуття рідним та близьким загиблих", - повідомив Гамалій.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки
04 травня 2024, 04:51
Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів
04 травня 2024, 03:46
Скільки в Україні досі залишається церков Московського патріархату: статистика по областях
04 травня 2024, 02:25
На Полтавщині у водоймі знайшли труп жінки
04 травня 2024, 00:48
У Житомирі викрили трьох викладачів ліцею, які поширювали кремлівську пропаганду
03 травня 2024, 23:43
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52
На Куп’янському напрямку тривають активні бої, ворог змінює тактику – ОВА
03 травня 2024, 21:13
Ракетна небезпека: по всій території України оголошена повітряна тривога
03 травня 2024, 20:42
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33