UA | RU
01 листопада 2022, 12:25

Нічний обстріл українських міст: в ОВА розповіли про ліквідацію наслідків ворожих атак

У ніч на 1 листопада російські війська завдали ракетних ударів по Краматорську й Миколаєву, дронами атакували Полтавську й Дніпропетровську області, а з Херсонської області у Донецьку вивозять обладнання веж стільникового зв’язку
У ніч на 1 листопада російські війська завдали ракетних ударів по Краматорську й Миколаєву, дронами атакували Полтавську й Дніпропетровську області, а з Херсонської області у Донецьку вивозять обладнання веж стільникового зв’язку
Фото: ДСНС

Про наслідки ворожих атак та їх ліквідацію розповіли в обласних військових адміністраціях, передає RegioNews.

Полтавщина

Вночі чотири ворожі дрони впали на цивільні об’єкти. На місцях влучань працюють відповідні служби. За попередньою інформацією обійшлося без жертв. Детальна інформація уточнюється.

"Чотири ворожі дрони впали на цивільні об'єкти.На місці працюють рятувальники й приборкують пожежу, попередньо жертв немає", - зазначив очільник області Дмитро Лунін.

Сумщина

У Сумській області атаки зазнала Зноб-Новгородська громада - там прилетіло 10 мін з території рф. Повідомляється, що жертв та руйнувань немає. Також опівночі по Зноб-Новгородській громаді росіяни вдарили з мінометів: випустили 8 мін. Інформація уточнюється, але попередньо постраждалих немає.

Дніпропетровщина

Над областю вночі українські сили ППО збили три ворожих дрони-камікадзе. Також вночі росіяни обстріляли Нікопольську та Марганецьку громади. Попередньо, – без постраждалих.

У Нікополі пошкоджені 14 багатоповерхових та приватних будинків, дитячий садок, аптека, магазини та приміщення банку.

У Марганці пошкодили лінію електропередач. Була знеструмлена насосна станція водоканалу. Відновлювальні роботи тривають.

Харківщина

Окупанти завдавали удари по населених пунктах Куп’янського та Чугуївського районів. У понеділок ввечері окупанти завдали ударів по Куп’янську, зруйнований житловий будинок.

"Після 21:00 окупанти завдали ударів по Куп’янську, зруйнований житловий будинок. Жертв та постраждалих немає", - повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу у Ківшарівці Куп’янського району госпіталізовано одну людину, пацієнтка у тяжкому стані.

Луганщина

Окупанти продовжують обстрілювати деокуповані населені пункти. Протягом минулої доби з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни били по Стельмахівці, М’ясожарівці, Білогорівці, Греківці та по Невському – населених пунктах на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Всього за минулу добу ворог завдав 5 авіаударів по позиціях наших бійців та провів 7 спроб штурмових дій, завдавши 20 артилерійських обстрілів.

Донеччина

Вночі зафіксовано два ракетних удари по Краматорську. Наслідки встановлюються.

Також цієї вночі були обстріли Торецької громади. Ситуація напружена, але контрольована в районі Нью-Йорку, Курдюмівки, Шумів та м.Залізне. Інформація щодо постраждалих серед мирного населення уточнюється. Зруйновано кілька будинків, пошкоджена залізнична колія, пошкоджено лінію електропередач, в Торецьку відсутній мобільний зв'язок, ремонтні бригади працюють над відновленням електропостачання.

Вночі під час артобстрілу було пошкоджено будинок, господарчі приміщення у Торецьку, смт. Неліпівка; обстріл з боку російських окупаційних військ околиць населених пунктів с.Веселий Гай та с.Трудове.

Зранку – артобстріл м. Курахове Курахівської міської територіальної громади, зруйновано приватний житловий. Без поранених та загиблих.

Вночі також – обстріли Авдіївської громади, зранку – масований артобстіл центральної частини Авдіївки. Інформація щодо постраждалих цивільних уточнюється. По лінії оборони навколо міста тривали обстріли в районі Первомайського, Водяного та Опитного.

За минулу добу на Донеччині: 3 загиблих, 3 поранених.

Миколаївщина

Опівночі по Миколаєву завдано ворожого удару чотирма ракетами із зенітно-реактивної системи С-300. Внаслідок чого сталося часткове руйнування будівель навчальних закладів, повністю зруйновано двоповерховий будинок, пошкоджено приватні будинки, виникла пожежа п‘ятиповерхового житлового будинку. Одна людина загинула.

"Повністю зруйнований двоповерховий житловий будинок. Ще в одному будинку через влучення боєприпасів та їх уламків сталась пожежа. У кількох приватних будинках вибиті вікна, двері, пошкоджений дах", - зазначає мер міста Олександр Сєнкевич.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

У вівторок зранку – обстріли поза межами населеного пункту Широківської громади, влучання по відкритій території.

Станом на ранок 1 листопада вогнеборці загасили пожежу на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку на площі 50 кв. м та складського приміщення на площі 50 кв. м. З-під завалів одного зі зруйнованих одноповерхових житлових будинків рятувальники вилучили тіло загиблої жінки.

Херсонщина

Громади Бериславського району російські окупаційні війська обстріляли з артилерії, "Градів" та мінометів. Як наслідок – зруйновано цивільну інфраструктуру. Внаслідок влучання снаряда в будинок є загиблі мирні мешканці.

За інформацією ОК "Південь", противник продовжує оборонятися та намагається утримати зайняті рубежі.

Окрім того, на Херсонщині збито черговий ударний ворожий гелікоптер Ка-52.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, окупанти демонтують обладнання веж стільникового зв’язку у Херсонській області та вивозять у Донецьку область.

Нагадаємо, раніше на Миколаївщині окупанти обстріляли цивільні буксири, є загиблі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності