UA | RU
18 жовтня 2022, 19:45

Атака на енергомережі столиці України: окупанти вдарили по критичній інфраструктурі

Зранку у вівторок, 18 жовтня, країна-терорист росія завдала атаки по двох обʼєктах критичної інфраструктури в Деснянському районі Києва. Через це, був знеструмлений житловий масив Троєщина, а також було частково обмежено водопостачання у будинках на лівому березі міста
Зранку у вівторок, 18 жовтня, країна-терорист росія завдала атаки по двох обʼєктах критичної інфраструктури в Деснянському районі Києва. Через це, був знеструмлений житловий масив Троєщина, а також було частково обмежено водопостачання у будинках на лівому березі міста
Фото: ДСНС

Як розповів мер Києва Віталій Кличко, вибухи трапилися в Деснянському районі столиці, пише RegioNews.

"Зранку в Києві знову вибухи. Деснянський район. Об‘єкт критичної інфраструктури. Всі служби слідують на місце. Детальніша інформація згодом", - написав він.

В ДСНС України звернулись до мешканців Києва з проханням зберігати інформаційну тишу.

"Інформація щодо наслідків прильоту у Києві згодом. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги і перебувайте в укриттях!" - додали в рятувальній службі.

Згодом у частині Києва та області зникло світло після того, як російські окупанти завдали ударів.

За даними Київської ОВА, у Броварському та Вишгородському районах Київської області є перебої у подачі електроенергії.

"Без світла залишилося 2108 клієнтів. Фахівці ДТЕК докладають зусиль, щоб відновити електропостачання для мешканців регіону, як тільки отримають дозвіл на проведення робіт", - зазначають у відомстві.

При цьому Кличко розповів, що через атаку росіян було пошкоджено два об'єкти критичної інфраструктури. На місці вже працюють спеціалісти.

"Наразі частково обмежено надання послуг електро- та водопостачання у багатьох будинках на лівому березі столиці. У деяких будинках можливе зниження тиску у водопровідній мережі, зміна кольору та прозорість води", - додав міський голова.

Він також закликав мешканців столиці максимально економити електроенергію та не вмикати потужні електроприлади.

За словами мера, киянам, які мають знижений тиск у водопровідній мережі, необхідно зараз максимально економно витрачати воду.

Українців просять обмежувати використання енергоємних приладів. Зокрема, в піковий час навантаження на мережу: з 08:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00.

Кличко пізніше повідомив, що внаслідок атаки по Києву у вівторок, 18 жовтня, загинули троє людей.

В результаті атаки на енергетичні об'єкти загинули троє людей - співробітників комунальних служб", - сказав він.

Також під час атаки енергетичних об'єктів в Україні поранення отримали 7 співробітників компанії ДТЕК. Один із них помер в автомобілі швидкої допомоги.

Після ремонтних робіт у Києві відновили електропостачання 83 тисячам родин, які залишились без світла після обстрілу зранку об’єкту критичної інфраструктури.

За словами Кличка, унаслідок обстрілу відключалося енергообладнання ДТЕК "Київські електромережі", що живить водоканал та житловий масив Троєщина.

"Фахівцям вдалося всього за сім годин виконати технічні роботи та підключити клієнтів за резервною схемою живлення на час, поки відновлюватимуть пошкоджену обстрілами інфраструктуру міста", - пояснив мер.

Він розповів, що два об'єкти критичної інфраструктури зазнали сьогодні серйозних пошкоджень, зокрема об'єкт у Деснянському районі.

"Ми робимо все, щоб забезпечити киян життєво важливими послугами в умовах війни в країні", - наголосив Кличко.

Мер Києва також додав, що після ранкової ракетної атаки частині споживачів уже відновили водопостачання. "Ремонтні бригади працюють, щоб швидше стабілізувати системи електро- та водопостачання столиці", - підсумував він.

Зеленський назвав кількість зруйнованих Росією українських електростанцій

Атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України з 10 до 18 жовтня призвели до руйнування 30% електростанцій у країні. Такі дії країни-агресорки є тероризмом.

За його словами, це означає, що переговорів із режимом Володимира Путіна бути не може.

"Ще один вид російських терористичних атак: цілити в українську енергетику та критичну інфраструктуру. З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що спричинило масові відключення світла по всій країні. Для переговорів із режимом Путіна не залишилося місця", – написав Зеленський.

В Уряді закликають економити

Відомства розробили деталізований комплекс економного споживання електроенергії для населення, підприємств, установ та організацій, зокрема в години пік.

"Максимальна економія електроенергії - це те, що ми просимо зробити кожного українця. Особливо це стосується вечірніх годин. З 17:00 до 23:00 не користуйтесь пральними машинками, бойлерами, кондиціонерами, обігрівачами. Обмежте використання електрочайників та електроплит. Вимикайте світло в приміщеннях, де ви не перебуваєте. Перенесіть ремонтні роботи на денний час", - йдеться у повідомленні.

Українців закликали знизити споживання електроенергії в години пікових навантажень - з 06: 00 до 09:00, а також з 17:00 до 23:00.

У цей час варто обмежити використання комп'ютерів, телевізорів і, за можливості, не користуватися пралками, кондиціонерами, обігрівачами та бойлерами.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Рушниці і тротил: у жителя Чернігівщини вилучили незаконну зброю
19 квітня 2024, 01:38
Прикордонники за допомогою дрону знищили на півдні човен окупантів
19 квітня 2024, 00:22
На Волині сталася серйозна аварія з постраждалими: зіткнулися лісовоз та вантажівка
18 квітня 2024, 23:18
У "Нафтогазі" прокоментували вибух на газопроводі у Харківській області
18 квітня 2024, 22:11
На Харківщині стався вибух на газопроводі
18 квітня 2024, 21:46
В Одесі чоловік влаштував стрілянину під час конфлікту на дорозі
18 квітня 2024, 21:12
Росіяни планують звозити сміття на українські окуповані території
18 квітня 2024, 20:43
Ситуація на фронті: за добу відбулося понад 70 бойових зіткнень
18 квітня 2024, 20:18
Житель Полтавщини отримав 15 років в'язниці за поширення кремлівської пропаганди
18 квітня 2024, 19:57
Окупанти вдарили по Харківщині ракетами С-300, поранений чоловік
18 квітня 2024, 19:39