UA | RU
10 квітня 2024, 00:23

Росіяни прорвалися в Роботине: у ЗСУ спростували інформацію

ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Бійці Сил оборони України продовжують утримувати Роботине на Запоріжжі, росіяни його не контролюють

Про це 9 квітня офіційно повідомили Сили оборони півдня України, передає RegioNews.

Таку заяву військові зробили у відповідь на інформацію від одного з депутатів Запорізької облради, який повідомив, що окупанти нібито зайшли до села Роботине.

"Заява депутата Запорізької обласної ради про те, що в результаті штурмових дій росіяни зайшли до села Роботине і фактично закріпилися там, не відповідає дійсності", – зазначили у Силах оборони.

Військові наголосили, що у зоні відповідальності 65 окремої механізованої бригади, яка обороняє Роботине, регулярно відбуваються зіткнення з російськими ДРГ, які заходять у село та намагаються там закріпитися. Але успіху вони не мають.

При цьому атаки противника відбивають на підступах до села за допомогою артилерії, а розрізнені групи окупантів знищують ударними дронами та мінометами.

"Сьогодні цей населений пункт утримують бійці сил оборони України. Тож ворог його не контролює", – наголосили військові.

У Силах оборони півдня закликали громадян та представників медіа не спиратися на псевдо-експертні думки тих, хто не має прямого відношення до бойової роботи та не володіє оперативною обстановкою.

Зазначимо, що 9 квітня депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко у коментарі "Еспресо" заявив, що росіяни нібито прорвалися до Роботиного. Він заявляв, що бої між українськими захисниками та загарбниками вже точаться у населеному пункті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом доби на фронті зафіксовано 66 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 7 ракетних та 73 авіаційних удари, здійснив 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності