UA | RU
10 серпня 2023, 12:39

На Вінниччині сина ексрегіонала затримали за звинуваченням в організації замовного вбивства

Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині від забороненої партії ОПЗЖ, який замовив вбивство депутата місцевої ради

Як інформує RegioNews, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від забороненої Партії регіонів та чинним депутатом Жмеринської міськради від забороненої ОПЗЖ.

"Однак чоловік ще на початку повномасштабного вторгнення росіі виїхав з України та фактично не виконує депутатські обовʼязки. Його бізнесові та політичні інтереси у місті та регіоні представляє син, який нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради", - зазначили у ДБР.

Встановлено, що кілька місяців тому у батька загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих та бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив "допомогти" батьку та намагався організувати замовне умисне вбивство іншого депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. За замовне вбивство він пообіцяв заплатити 8,5 тисяч доларів, оцінивши у таку суму життя свого колеги.

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора.

Затриманому повідомлено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Вживаються заходи для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Встановлюється можлива участь батька затриманого – екснардепа-регіонала в замовленні вбивства.

Нагадаємо, 3 серпня повідомлялося, що ДБР проводить обшуки у нардепа, який підробив документи, перебуваючи за кордоном. За даними ЗМІ, йдеться про народного депутата Олександра Дубінського.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...