UA | RU
09 серпня 2024, 21:30

Сили оборони уразили військовий аеродром на території Росії: що вдалося знищити

фото: Схеми

У ніч на 9 серпня Сили оборони України завдали удару по аеродрому «Ліпецьк» в Ліпецькій області РФ та по ЗРК на тимчасово окупованій території Донецької області. Наші військові уразили склади з КАБами й засоби ППО

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає RegioNews.

У Ліпецьку внаслідок атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та низку інших об’єктів в районі летовища. Відомо, що на аеродромі "Ліпецьк" базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ.

"Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Результати ураження уточнюються", — йдеться в повідомленні.

Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода Схеми показала наслідки нічного удару ЗСУ по російському аеродрому "Ліпецьк”.

На супутникових знімках Planet Labs за 9 серпня низка приміщень аеродрому, які могли використовуватись, як склади – повністю зруйновані, а на території, ймовірно, тривала масштабна пожежа. На землі також видні дві вирви, що може бути наслідком влучання ракет або безпілотників, використаних ЗСУ для завдання ударів.

За попередніми даними, на аеродромі могли базуватися кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

Окрім цього, вночі 9 серпня підрозділи Сил оборони завдали ударів по російських зенітних ракетних дивізіонах на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300.

"Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів", — додали в Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що до бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних Сил України.

Нагадаємо, у ГУР розповіли, що внаслідок вогневого ураження військового аеродрому "Морозовск” у Ростовській області РФ 3 серпня знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 і склад БК.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...