UA | RU
30 листопада 2023, 16:31
Реклама

Шпалери для дому: Як обрати найкращі

На сьогодні є безліч варіантів, як привести до ладу внутрішні стіни вашого будинку чи квартири: декоративна цегла, різноманітні полімерні штукатурки та багато іншого. Проте краще перевірених часом шпалер все ж ніхто і нічого досі не вигадав.

Більше того, зараз у спеціалізованих будівельних магазинах є широкий вибір шпалер на будь-який смак, як за кольором так і за призначенням.

Класика завжди в моді

Класичні паперові шпалери завжди будуть актуальними, адже мають величезну гамму кольорового виконання. Причому, цінова політика на ці шпалери у більшості торгових мереж є такою, що їх можна змінювати в себе вдома хоч раз на кілька років або навіть раз на рік. І саме це приваблює більшість покупців, адже ті ж полімерні штукатурки коштують на порядок дорожче і з ними можуть працювати виключно досвідчені майстри, які беруть немалі кошти за свою роботу. А от шпалери за великим рахунком можна поклеїти і самому, адже для цього не потрібні спеціальні навички чи якийсь досвід. Та й часу це займає не так і багато, а ефект від такого оновлення кімнати є вражаючим.

Шпалери замість плитки

Сьогодення диктує свої умови і в питанні ремонтів. Як кажуть, освіжити свою оселю хочеться завжди, але чи вистачає на це коштів. Особливо коли справа стосується повноцінного ремонту. І тут в нагоді можуть бути так звані миючі шпалери, якими можна обклеїти стіни тієї ж ванної кімнати чи кухні. Так шпалери дуже легко миються, а завдяки сучасним клеями дуже міцно тримаються, що важливо, наприклад, якщо це ванна, де регулярно відбувається перепад вологості повітря. Тож якщо немає зайвих коштів на плитку для стін, а дуже хочеться ремонту, миючі шпалери будуть саме в нагоді.

На будь-який смак і гаманець

Втім, не варто думати, що шпалери підходять в тих випадках, коли не достатньо коштів для ремонту, а зробити його хочеться. Насправді, є дуже багато шпалер, що за ціновим сегментом, будуть навіть набагато перевершувати будь-які сучасні матеріали для покриття стін. Наприклад, текстильні шпалери вважаються одними з найдорожчих і виконані на основі тканини. І тут є за що переплачувати, адже стіни з такими шпалерами виглядають дуже гарно і строк служби таких виробів може сягати навіть 20 років та більше. Але найдорожчими на сьогодні вважаються велюрові шпалери, один рулон яких може коштувати навіть 4-5 тисяч гривень. Та й везуть їх, наприклад, з Італії чи Іспанії. Звісно, з такими шпалерами ваше помешкання буде виглядати неначе апартаменти фешенебельних закордонних будинків.

Тож, як бачимо, у світі шпалер є величезне різноманіття на будь-який смак і гаманець. І варто пам’ятати, що це найбільш вдалий метод зробити стіни вашої оселі яскравими і ефектними.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Внаслідок ракетного удару по Дніпру загинули двоє залізничників
16 травня 2024, 09:45
3500 доларів з "клієнта": на Одещині викрили трансфер ухилянтів до Молдови
16 травня 2024, 09:29
Росіяни вночі та зранку обстріляли чотири громади на Сумщині
16 травня 2024, 09:17
США анонсували новий оборонний пакет допомоги Україні
16 травня 2024, 08:58
Окупанти 260 разів ударили по Запорізькій області: є поранені
16 травня 2024, 08:37
Окупанти обстріляли з артилерії село на Дніпропетровщині
16 травня 2024, 08:21
ЗСУ за добу відмінусували ще понад 1500 окупантів, – Генштаб
16 травня 2024, 08:04
Міноборони внесло зміни до Каталогу харчування ЗСУ: які продукти більше не закуповуватимуть
16 травня 2024, 06:58
Як прикордонники знищили два танки окупантів, з яких вівся обстріл околиць Вовчанська
16 травня 2024, 06:27
У Міноборони пояснили, чи вважається кинута у поштову скриньку повістка врученою
16 травня 2024, 05:28