UA | RU
02 лютого 2023, 17:12

Мільйони у дивані: ЗМІ оприлюднили відео з обшуку в ексзаступника міністра оборони

скріншот із відео

Під час обшуків у колишнього заступника міністра оборони Олександра Миронюка у дивані виявили майже мільйон доларів. Ексчиновник є фігурантом розслідування про шахрайство на закупівлі Міністерства оборони

Відповідне відео з проведення обшуків отримало від джерел у правоохоронних органах видання "Українська правда", передає RegioNews.

На відео зафіксовано момент вилучення грошей під час проведення слідчих дій. На кадрах видно, як чоловік, імовірно, слідчий, дістає з ніші у дивані пачки грошей і складає їх до купи.

Під час обшуків у Олександра Миронюка виявили понад 17 млн грн, понад 400 тис. доларів та понад 100 тис. євро. Кошти визнали речовими доказами у кримінальному провадженні.

Журналісти дізналися, що після проведення обшуків Миронюк надав документ суду про те, що знайдені гроші йому не належать. У нотаріально засвідченій заяві, яка була укладена через тиждень після обшуків, йшлося про те, що цю суму Миронюку позичила 86-річна мешканка Харкова Елеонора Думіньш у січні 2022 року.

Як виявилося, Думіньш є родичкою засновників харківського "ХАДО-холдингу", який займається також виробництвом гвинтівок. А з 2016 року жінка зареєстрована як ФОП для оптової торгівлі. Під час реєстрації нею було вказано контактний телефон та електронну пошту, що належать "ХАДО".

Холдинг має давні робочі взаємини з державним спецекспортером "Прогрес". У ньому, до речі, до і після роботи в Міністерстві оборони був працевлаштований Олександр Миронюк.

Нагадаємо, 1 лютого ексзаступнику міністра оборони повідомили про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. За даними слідства, він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, закупівель бронежилетів та інших речей для ЗСУ низької якості.

Також повідомлялося, що працівники ДБР та СБУ затримали злочинну групу, яка привласнювала кошти, виділені на харчування українських військовослужбовців. Зазначається, що ділки причетні до розкрадань майже п'яти млн гривень.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Над Дніпром знищили чотири ракети, ворог бив по енергетичних об'єктах
29 березня 2024, 07:51
Аеророзвідники показали, як знищили російську БМП на Харківщині
29 березня 2024, 06:07
Прикордонники знищили ворожу гармату "Рапіра” на Харківському напрямку: відео
29 березня 2024, 02:05
В Україну ввозили прекурсори під виглядом прального порошку
29 березня 2024, 01:20
У Вінниці судитимуть шахраїв, які за ​​50 тисяч доларів обіцяли посаду ректора одного з університетів
29 березня 2024, 00:36
На Житомирщині подружжя забило ножем приятеля до смерті
29 березня 2024, 00:04
Росія вперше за тиждень вивела у Чорне море ракетоносій з "Калібрами"
28 березня 2024, 22:24
В Одесі прогримів потужний вибух без оголошення тривоги — що трапилося
28 березня 2024, 22:11
Справа про підкуп начальника Сумської МВА – одному з депутатів обрали запобіжний захід
28 березня 2024, 22:03
Міномети, артилерія та дрони: росіяни за день обстріляли 12 громад на Сумщині
28 березня 2024, 21:49