UA | RU
12 січня 2023, 09:27

ЗСУ відбили 12 атак ворога і знищили гелікоптер росіян, - Генштаб

фото з відкритих джерел

Українські військові продовжують знищувати російських окупантів. Наші захисники 11 січня успішно відбили атаки ворога у Луганській та Донецькій областях

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововасилівка та Вовківка Сумської області, а також Гур'їв Козачок, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча і Новомлинськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворог обстрілював райони Дворічної, Западного, Куп'янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки і Першотравневого Харківської області та Стельмахівки - Луганської.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Терни Харківської області, а також Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка і Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляні Красногорівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар і Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Вільне Поле Донецької області, Малинівка, Зелений Гай, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Кам’янське і Плавні Запорізької області та Марганець Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Кремінна Луганської області та Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала двадцять ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Протягом минулої доби наші воїни збили гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БПЛА типу "Орлан-10".

Ракетники й артилеристи уразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три склади боєприпасів загарбників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти значно скоротили інтенсивність артилерійських ударів на окремих напрямках у порівняння з літнім періодом. Вони розраховували на швидкі результати та фактично безлімітно використовували снаряди.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Окупанти обстріляли з артилерії село на Дніпропетровщині
16 травня 2024, 08:21
ЗСУ за добу відмінусували ще понад 1500 окупантів, – Генштаб
16 травня 2024, 08:04
Міноборони внесло зміни до Каталогу харчування ЗСУ: які продукти більше не закуповуватимуть
16 травня 2024, 06:58
Як прикордонники знищили два танки окупантів, з яких вівся обстріл околиць Вовчанська
16 травня 2024, 06:27
У Міноборони пояснили, чи вважається кинута у поштову скриньку повістка врученою
16 травня 2024, 05:28
У Харкові підлітки побили чоловіка та його 15-річного сина
16 травня 2024, 04:20
Бійці ГУР знищили техніку та склад боєприпасів росіян на Запоріжжі
16 травня 2024, 03:40
На кордоні в Одеській області затримали дві групи ухилянтів
16 травня 2024, 03:32
На Кіровоградщині у власному будинку згоріли живцем мати з 6-річною дитиною
16 травня 2024, 03:00
Із Запоріжжя намагалися вивезти скам’янілості юрського періоду: фото
16 травня 2024, 02:00