UA | RU
12 жовтня 2021, 11:42

Прикордонники зафіксували понад тисячу спроб хабарництва на 1,5 мільйони гривень

Фото: з відкритих джерел

Від початку поточного року зафіксовано 1 тисячу спроб підкупу прикордонників. Найчастіше всього їм пропонували хабар за перетин держкордону без встановлення додатку "Вдома" чи проходження самоізоляції

Як передає RegioNews, про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Найчастіше в цьому році, а це близько 500 випадків, хабародавці пропонували неправомірну вигоду за безперешкодний перетин державного кордону без встановлення додатку "Вдома" чи без проходження самоізоляції", - йдеться у повідомленні.

Також зафіксовано більш як 200 спроб пропонування співробітникам Держприкордонслужби хабарів за пропуск через кордон без негативного ПЛР-тесту або страхового медичного сертифіката.

Інші випадки спроб підкупу прикордонників упродовж 9 місяців 2021 року були пов’язані з пропонуванням "переглянути" рішення співробітників Держприкордонслужби щодо відмови у в'їзді в Україну.

"В результаті досудових розслідувань, проведених за повідомленнями внутрішньої безпеки Держприкордонслужби, переважно за отримання та надання хабарів, судами притягнуто до відповідальності 40 осіб. Обвинувальні вироки отримали 21 прикордонник та 19 цивільних осіб", - додали у службі.

У ДПСУ зазначають, що показник хабарів в порівнянні з минулорічним зріс більш як на 60%. Впродовж 9 місяців минулого року зафіксовано 380 спроб підкупити прикордонників, сума запропонованих хабарів тоді склала 800 тис. гривень.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань розповіли, скільки бюджет Києва може втрачати через корупцію. Так, київський бюджет може втрачати близько 10 мільярдів гривень щороку через корупцію серед керівників та службовців Київської міської державної адміністрації.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності