UA | RU
30 серпня 2021, 15:51

Зеленський доручив уряду розробити план підвищення цін на електроенергію для населення

Фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити план поступового переходу до економічно обґрунтованої ціни на електричну енергію з урахуванням соціального захисту споживачів.

Про це пише RegioNews з посиланням на указ президента від 28 серпня щодо рішення РНБО "Про заходи з нейтралізації загроз в енергетичній сфері".

Згідно до документа, Кабінету Міністрів доручили до 31 грудня цьогоріч визначити порядок поступового переходу до економічно обґрунтованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів.

При цьому уряд має забезпечити "соціальний захист осіб, які потребують державної підтримки та допомоги".

До 30 вересня влада також має розробити та затвердити план встановлення справедливої вартості електричної енергії для побутових споживачів.

Крім того уряд повинен забезпечити перехід від товарного до фінансового механізму ПСО на учасників ринку із забезпеченням доступності електроенергії для побутових споживачів з 1 жовтня 2021 року.

Також Кабмін разом з РНБО та СБУ має встановити реальних кінцевих власників обленерго.

Нагадаємо, що Кабмін до кінця квітня 2022 року знизив вартість електроенергії для українців, споживають менше 250 кіловат\годин електроенергії з 1,68 до 1,44 за квт\год. За розрахунками урядових експертів економічно обгрунтована ціна електроенергії для населення на цей рік становить 3,6 грн квт\год. У вартості врахована виплату заборгованості за "зеленим тарифом".

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...