UA | RU
23 серпня 2023, 10:58

На Тернопільщині затримали депутата-військового, який "допомагав" уникнути ротації на передову

фото: СБУ

В Тернопільській області правоохоронці затримали депутата сільради, який мобілізувався до ЗСУ і проходить службу на території регіону. Він "допомагав" співробітникам військкомату уникнути ротації на передову

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що депутат за гроші пропонував іншим мобілізованим своє "сприяння" в уникненні планових ротацій до зони бойових дій на південному та східному фронтах України.

Задокументовано, що саме з такою "пропозицією" чоловік звернувся до службовця місцевого військкомату, якого мали відправити на фронт.

За 6 тисяч доларів депутат обіцяв військовому, що "вирішить питання" з його керівництвом про "відтермінування" службового відрядження на передову.

До незаконної діяльності посадовець залучив знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря.

Проте маскування злочину не допомогло його організатору - правоохоронці затримали депутата та його спільника "на гарячому" під час передачі їм всієї суми неправомірної вигоди у Тернополі.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом). Наразі їм обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Передусім перевіряється причетність керівництва місцевого військкомату до корупційної схеми.

Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Кіровоградській області правоохоронці викрили посадовця ДСНС та його спільника, які оформлювали групи інвалідності на рідних для військових, аби уникнути мобілізації. Ціна такої послуги коштувала 8 тис. доларів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності