UA | RU
21 лютого 2024, 16:06

У двох регіонах України стартує проєкт з безкоштовною доставкою ліків — як скористатися

фото: pixabay.com

Національний поштовий оператор "Укрпошта" отримав ліцензії на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами та запускає пілотний проєкт "Укрпошта. Аптека" в двох областях

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти, передає RegioNews.

Компанія прийматиме замовлення та доставлятиме медикаменти до найвіддаленіших населених пунктів країни. Пілотний проєкт "Укрпошта. Аптека" стартує на Донеччині та в окремих прикордонних районах Сумщини, де вкрай гострою є проблема відсутності стаціонарних аптек і доступу до лікарських засобів.

За словами гендиректора компанії Ігоря Смілянського, проєкт "Укрпошта. Аптека" передусім покликаний розв'язати три ключові проблеми:

  • доступу до аптек, тим паче у тих населених пунктах, де їх немає або ті зруйновані за час повномасштабної війни;
  • доступу до тих ліків, яких може не бути в асортименті найближчої аптеки;
  • доступності ліків, бо та сама найближча аптека може не пропонувати оптимальні ціни чи не брати участь у державній програмі "Доступні ліки".

"Укрпошта має розгалужену мережу й розвинену логістичну інфраструктуру. Добирається до найбільш віддалених куточків країни, залишається поруч на прифронтових територіях та з-поміж перших повертається на звільнені. Відтак, залучаючи наявні ресурси, ми спроможні розв'язати озвучені проблеми, що назріли по всій Україні. І посприяти тому, що в українців завжди буде можливість отримати найнеобхідніші медикаменти", — зазначив очільник компанії.

Пілотний проєкт "Укрпошта. Аптека" запускається за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, наразі в українських селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 тисяч сіл, які не мають аптечних пунктів.

"Спільний проєкт "Укрпошта. Аптека" — ініціатива, яка дозволить суттєво покращити доступ людей до лікарських засобів", - наголосив він.

Також таким чином можна отримати і препарати за програмою "Доступні ліки". Тобто безоплатно чи з частковою доплатою. Це дозволить пацієнтам зекономити свої кошти, адже бюджет програми на цей рік складає 5,2 млрд гривень.

Після успішного старту планується розширення, і до проєкту буде долучено прифронтові Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, Запоріжжя тощо. У перспективі — всі населені пункти країни.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів дозволив виплачувати допомогу для внутрішньо переселених осіб, навіть якщо в родині є непрацюючі люди працездатного віку. Але вони повинні працевлаштуватись, або стати на облік як безробітні.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Росіяни обстріляли з "Ураганів" Гірник на Донеччині: є загиблі та поранені
01 травня 2024, 16:59
На Полтавщині чоловік підірвався на боєприпасі на кладовищі
01 травня 2024, 16:50
У Запорізькій області збудують 5 підземних шкіл: де саме
01 травня 2024, 16:33
Залякав, щоб мовчала: житель Дніпропетровщини розбещував 5-річну племінницю
01 травня 2024, 16:12
Затримана банда "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейні кулемети та снайперські гвинтівки
01 травня 2024, 16:11
Зеленський звільнив очільника Ужгородської РДА
01 травня 2024, 15:57
У Карпатах рятувальники допомогли туристу зійти з Говерли
01 травня 2024, 15:49
На Луганщині з російської армії масово дезертирують найманці з Непалу — ГУР
01 травня 2024, 15:20
Внаслідок обстрілу Нікополя постраждали 4 людини
01 травня 2024, 14:53
Як обрати топ-аксесуари для Мак і де найкращі ціни на них
01 травня 2024, 14:49